Geleneksel KPSS koşusu başladı

Kamu kurumlarında işe girmek isteyen lisans mezunu adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı heyecanı yaşadı. İki oturum olarak yapılan sınavda adaylar salonda ter döktü, aileleri de dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti. Sivas'ta ise kolu alçılı olan bir aday sınava alınmadı. KPSS sonuçları ise 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

Yaklaşık 1 milyon 350 bin kişi devlet memuru olmak için KPSS sınavında ter döktü.

2018 yılı lisans düzeyi için yapılan KPSS sınavında öğretmenlik ve kamudaki kadrolar için 2 oturum şeklinde yapılan sınavın birinci oturumu sabah saat 10'da başladı.

Erken saatlerde sınavın yapılacağı merkezlere giden adaylar, giriş belgelerini göstererek ve arama yapılarak salonlara alındı.

Çok sayıda aday yanlarında götürdükleri araba anahtarı, çanta, cüzdan, telefon, koltuk değneği gibi eşyalarını salon girişinde bıraktı.

Saat 10 itibariyle kapılar kapatıldı. Geç kalanlar ise sınava alınmadı.

Sivas'ta kolu alçılı olan bir aday sınav salonuna alınmadı. 1 yıldır sınava hazırlandığını belirten Furkan Uzunoğlu, kolunun alçıda olduğunu ÖSYM'ye bildirmediği için sınava alınmadığını, böyle bir mecburiyetten haberinin olmadığını söyledi.

KPSS’nin ilk oturumu olan Genel Kültür – Genel Yetenek testinde adaylara toplam 120 soru soruldu. 130 dakika süren sınav saat 12:25'te sona erdi.

KPSS'nin ikinci oturumu olan; Eğitim Bilimleri sınavı için adaylar en geç saat 14:30'da salona alındı. Bu saatten itibaren gelen adayların sınava girişine izin verilmedi.

14:45’te başlayan sınav 17.15'te son buldu. Adaylar toplam 80 sorulu eğitim bilimleri sınavını 100 dakikada tamamladı.

Kamuya memur ve öğretmen alımı için yapılan KPSS sınavı sonuçları da 31 Ağustos 2018'de açıklanacak.

ulusal.com.tr

# kpss