Azerbaycan, Ermenistan'ın 250 tank ve zırhlı aracını imha etti

Azerbaycan Ordusu'nun ilerleyişini durduramayan Ermenistan saldırılarını sivillere ve stratejik noktalara yapıyor. Ermenistan ordusu Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'na füze saldırısı düzenledi. Saldırı başarıyla engellendi. Azerbaycan ise başarıyla ilerliyor. Kuratılan yerleşim birimlerine bayraklar bir bir asılıyor.. İşgalden kurtarılan bir köyde, Ermeni bir kadın ve Azerbaycan askerleri arasında yaşanan diyalog ise oldukça dikkat çekiciydi... Ermeni vatandaşı, köyü işgalden kurtamak için gelen askerlere "Evinize hoşgeldiniz" dedi...

Azerbaycan, Ermenistan'ın 250 tank ve zırhlı aracını imha etti

Azerbaycan Ordusu ilerliyor. İşgal altındaki topraklar kontrol altına alınıyor. Operasyonlar 11. gününde...

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Karabağ'da Ermenistan işgalinden kurtarılan yerleşim birimlerinde, Azerbaycan bayraklarını dalgalandırıyor.

İşgalden kurtarılan köyde yaşanan bir diyalog ise bölgedeki gerçekliği tüm çıplaklığı ile ortaya koydu...

Ermeni kadın son olarak Azerbaycan askerlerine, "Evinize hoşgeldiniz" dedi.. Görüntüler Azerbaycan kanallarında da yayınlandı.

Ermenistan Ordusu, işgal ettiği yerlerden ağır darbe alarak çekiliyor... Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Operasyonun başlangıcından bugüne kadar Ermenistan ordusunun aldığı zararı açıkladı.

"Azerbaycan ordusu 27 Eylül-7 Ekim'de Ermenistan'ın 250 tank ve zırhlı aracını, 270 top ve füze sistemini, 60 hava savunma sistemini, 11 komuta yönetim ve gözlem mıntıkasını, 8 mühimmat deposunu, yaklaşık 150 askeri kamyon ve aracını, bir S-300 sistemini imha etti"

Ermenistan kaybettiği savaşı, Karabağ dışında kışkırtma peşinde. Yine stratejik noktalardan birini hedef alındı. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın Yevlah ilinden geçen kısmına füze saldırısı düzenlendi.Saldırı önlendi.

Daha sonra Ermenistan, Yevlah'ı ikinci kez hedef almak istedi. Azerbaycan'a ait hava savunma sistemi, Ermenistan tarafından gelen füzeyi yine bertaraf etti.

# Azerbaycan # tank # top # s300