Aydın'da okullara yemek veren firmada domuz etine rastlandı

Aydın'da okullara yemek veren firmada domuz etine rastlandı

AYDIN'ın Efeler, Kuşadası, Didim ve Söke İlçelerinde domuz eti ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerde, geçen dönem okullara yemek veren bir işletmede domuz etine rastlandığı belirtildi. Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, söz konusu ilçelerde 11 denetim ekibi ile çapraz denetimler uygulandığı bildirildi.

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, Eylül ayında eş zamanlı yapılan çalışmada 720 işyerinin denetlendiği, 720 numune alındığı kaydedildi. Denizli ve Afyon Gıda Kontrol Laboratuvarlarına gönderilen numunelerin analiz sonuçlarının 719'unun olumlu birinin ise olumsuz geldiği belirtilen açıklamada, olumsuz gelen numunenin alındığı Gıda Çarşısı Gıdacılar Bulvarı'nda faaliyet gösteren A.A.'ya ait işletmeye 15 bin 466 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

İKİNCİ NUMUNEDE DE DOMUZ ETİ

İşletmede yapılan ikinci denetim sonucu numune alınarak laboratuvara gönderildiği, sonuç gelinceye kadar ise işletmenin deposunda bulunan 200 kilo et ve et ürününün yediemine alınarak deponun mühürlendiği, gelen sonuçta ise tekrar domuz etine rastlandığı vurgulandı. İşletmeye tekrar 15 bin 466 lira idari para cezası uygulanarak deposundaki ürünlerin imha edildiği kaydedildi.

OKULLARA YEMEK VERMİŞ

Valiliğin açıklamasında işletme hakkında kamunun sağlığına karşı suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Emniyet Müdürlüğüne de gizli yazışma ile bilgi verildiği, işletmenin kamuya ifşa edilmesi için Bakanlığa da bildirildiği, yapılan sorguda işletmenin geçmiş yıllarda bazı okullara yemek verdiğinin anlaşıldığı konu ile ilgili okul müdürlüklerinin uyarıldığı belirtildi.

BİR İŞLETMEDE DAHA RASTLANDI

Açıklamada ayrıca Alo 174 Gıda Hattına gelen ihbar üzerine, Ata Mahallesi Toptan Gıda Çarşısı 694 Sokak'ta faaliyet gösteren M.A.'e ait lokantada yapılan denetimde, dana kavurma ve musakka yemeğinden alınan numunenin analizinde, domuz eti bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Bu işletmeye de 15 bin 466 lira idari para cezası uygulandığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"İşletmede tekrar denetim yapılarak tekrar numune alınmıştır. Numune sonucu henüz bildirilmemiştir. Bu işletme ile ilgili yine Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Emniyet Müdürlüğüne gizli yazışma ile bilgi verilmiştir. Ayrıca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlığımıza işletmenin kamuya ifşa edilmesi için bilgi verilmiştir."

# aydın # domuz eti