Akit, Atatürk'ü hedef aldı

Kışkırtıcı yayınlar yapan Akit, yine çirkin bir provakasyona imza attı. Akit TV, 10 Kasım ile ilgili yayınladığı haberine "Zulüm 1938'de son buldu" başlığı attı. Sosyal medyada Akit'e tepki yağdı

Akit, Atatürk'ü hedef aldı

Akit Tv, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili çirkin bir habere imza attı.

Akit Tv, 10 Kasım'la ilgili yayınladığı haberinde "Zulüm 1938'de son buldu" başlığı attı. Provokasyon içeren haberin alt başlığında da "Mustafa Kemal yıllar önce bugün öldü" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Saldırganlıkta sınır tanımayan haber görüntülerindeki ifadeler de en az başlık kadar çirkindi. Haberde "Rahmetle anmıyoruz seni paşam" ifadeleri yer aldı.

Akit'in çirkinliklerle dolu bu haberinde Atatürk devrimlerinden alaycı bir üslupla söz ediliyor. Cumhuriyet kazanımlarına saldıran Akit'in bu haberine kısa sürede binlerce tepki yağdı. Sosyal medyadaki #AkiteLanet etiketiyle yurttaşlar provakasyona tepki gösterdi.

Akit TV'nin bu yayınıyla ilgili RTÜK'ten kısa bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Atatürk’e yönelik yayının titizlikle takip edildiği" belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# akit tv