İlk tur yarın

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu yarın yapılacak. 53 Milyon yurttaş yarın Cumhurbaşkanını seçmek için ilk kez sandığa gidicek. Seçimler için hazırlıklar da tamamlandı, sandıklar okullara yerleştirildi. Oylama sabah saat 08:00'da başlayacak.

Seçimin ilk turu yarın yapılacak. Son hazırlıklarda tamamlandı, sandıklar okullara yerleştirildi, pusulalar ve zarflar seçim kurullarına gönderildi.

Seçimlerde kullanılmak üzere tam 75 milyon 708 bin birleşik oy pusulası basıldı.

Ve her vatandaş kayıtlı olduğu seçmen sandığında oy kullanmak zorunda.

Oy kullanmak için sandık başına giden seçmene zarf ve pusula birlikte verilecek. Üzerinde YSK mührü olmayan pusulalar geçersiz sayılacak.

Türkiye bu seçimlerde bir ilki daha yaşıyacak. Pusulalarda adayların ismi ile birlikte ilk kez fotoğrafları da olacak. Birinci sırada Erdoğan, 2’nci sırada Demirtaş, 3’üncü sırada da İhsanoğlu’nun adı ve fotoğrafı yer alacak.

Kapalı oylama paravanlar aracılığı ile sağlanacak. Kabinlere telefon ve fotoğraf makine ile girilmesi ise kesinlikle yasak.

Oy kullanımı sırasında, mührün ayrılan bölüm dışına taşırılmaması gerekiyor. Bunun dışındaki her şey geçersiz oy kabul edilecek. İşlem tamamlandıktan sonra oy pusulası katlanıp zarfa konulacak ve yapıştırıldıktan sonra sandığa atılacak.

YSK'nın yayın yasağı yarın akşam saat 18'e kadar devam edecek. Seçim günü saat 06.00’ve 24.00 arası alkol satışı ve kullanımı yasak olucak. Eğlence yerleri kapalı olacak.

2’nci tur seçimleri de 24 Ağustos Pazar günü yapılacak. 2’nci turda 2 adaydan birinin çekilmesi durumunda seçim referanduma dönüşecek.

ulusalkanal.com.tr

# cumhurbaşkanı # seçim # ilk kez # sandık # cumhurbaşkanlığı seçimi # yarın # ilk tur