KDHC ile ABD arasındaki ipler gerildi

Amerika ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasındaki ipler gerildi. Amerika, Sony firmasına yapılan internet saldırısından Kore'yi sorumlu tuttu. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, iddiaların asılsız iftiralar olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Gelin iddiaları birlikte soruşturalım, ama suçlamalara devam ederseniz bunun ağır sonuçları olur" dedi.

KDHC ile ABD arasındaki ipler gerildi

Amerika ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasındaki ipler gerildi. Gerilime, Japonya Merkezli Sony Pictures firmasının yapımcılığını üstlendiği "Röportaj" filmi neden oldu.

25 Aralık'ta gösterime girmesi planlanan komedi filmi Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Kim Jong-un'a suikasti konu alıyordu.

Filmde Kim Jong-un ile dalga geçilmesi, Kore'nin tepkisine neden oldu.

Dünyanın teknoloji devlerinden Sony'nin internet sitesi hacklendi. Siber saldırı üzerine, Amerika'daki büyük sinema zincirleri filmi göstermekten vaçgeçtiklerini duyurdu. Sony de filmi yayından kaldırdı.

Amerikan istihbarat kuruluşu FBI, siber saldırıdan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni sorumlu tuttu. "Sony büyük bir hata yaptı" diyen Amerika Başkanı Obama da Kore'ye uygun bir yolla yanıt vereceklerini açıkladı.

Kore Demokratik Halk Cumhruiyeti iddalara yanıt verdi, Amerika'nın suçlamalarını "asılsız itiraflar" olarak tanımladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ülkenin resmi haber ajansına yaptığı açıklamada, Amerika'ya olayları birlikte soruşturmayı teklif etti. Sözcü, Amerika'nın soruşturma teklifini kabul etmemesi ve suçlamalara devam etmesi halinde bunun ağır sonuçları olacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # Kim Jong-Un # kore demokratik halk cumhuriyeti