Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu: "Diyarbakır'ın kuzularını artık çakallara yem etmeyeceğiz"

Genç nüfusun yoğun olduğu Diyarbakır, yeni gençlik ve spor yatırımları ile buluşacak. Türk Ordusu ve Diyarbakır annelerinin PKK'nın izlerini sildiği kentte, gençler spor faaliyetlerine yönlendirilecek. Projenin önemine vurgu yapan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "Dicle'nin kuzularını artık çakallara yem etmeyeceğiz" dedi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu: "Diyarbakır'ın kuzularını artık çakallara yem etmeyeceğiz"

Diyarbakır'da yeni gençlik ve spor tesislerinin yapılması için yatırımlar yapılacak.

Türk Ordusu, polisi ve korucularının mücadelesi ile Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın izleri silinmiş durumda.

Diyarbakır annelerinin 2 yıllık direnişi de, kente yeniden umut getirdi. Terör örgütünün kaybolduğu şehir bundan sonra sosyal aktiviteler ile şenlenecek.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır'da gençlik ve sporla ilgili yatırımların katlanacağını söyledi.

Karaloğlu, projenin Diyarbakır'ı uluslararası alanda da spor aktivitelerinin merkezlerinden biri haline geleceğini belirtti.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, ''Bu proje Diyarbakır'ı ulusal ve uluslararası spor aktivitelerinin merkezi haline getirecek. Bunlar içerisinde aklınıza gelebilecek bütün spor aktiviteleri ile ilgili mekanlar var. Neredeyse bütün olimpik spor branşları ile ilgili mekan var. Çok büyük yatırımlar da var'' dedi.

Kentte bir gençlik kampının da yapılacağını belirten Karaloğlu, bununla birlikte yurdun dört bir yanındaki gençlerin Diyarbakır'da buluşacağını söyledi.

Tokyo olimpiyatlarında ilk kez Diyarbakır'ı 4 sporcunun temsil edeceğini kaydeden Vali Karaloğlu, Dicle'nin kuzularını artık çakallara yem etmeyeceklerini vurguladı.

# pkk # diyarbakır # türk ordusu # diyarbakır anneleri # dicle # münir karaloğlu # diyarbakır valisi