AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ''Karadeniz'de çatışma istemiyoruz''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik'in gündeminde emekli amirallerin bildirisi, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın açıklamaları ve Karadeniz'deki Rusya-Ukrayna gerilimi vardı. Ömer Çelik, ''Karadeniz'de çatışma istemiyoruz. Sorunun diplomasi yoluyla çözülmesinden yanayız'' dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ''Karadeniz'de çatışma istemiyoruz''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYKToplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

- Türkiye'nin dör bir yanından Diyarbakır Annelerine katılım sürüyor.

EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 104 emekli amiral tarafından yayımlanan bildiri ile ilgili iktidara yapılan suçlamalara cevap verdi.

- Metnin değiştirilmesinden iktidarın sorumlu olduğu algısı yaratıldı.

- Hemen sahiplenenlerin bunu niye sahiplendiği, eğer içeriği ve zamanlaması değiştirilmişse onlara sorulması gereken bir şeydir. Bize sorulması, akılla izah edilecek bir mesele değildir.

- Bildiri ile ilgili bir provokasyon varsa bildiriyi neden savundunuz?

- Kılıçdaroğlu'nun elinde bildiri ile ilgili bilgi varsa ortaya koymalı.

DENDİAS'IN AÇIKLAMALARI

Ömer Çelik, geçtiğimiz günlerde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamalar ile ilgili, ''Tüm dünya müzakere isteyen kim, kriz çıkaran kim görmüş oldu.'' dedi.

- Yunan Dışişleri Bakanı Türkiye'ye Atina'ya seslenmek için gelmiş.

- Son derece bağnaz, saygısız şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve milletimizi itham etmesi, diplomasi tarihine yakışıksızlık örneği olarak girecektir.

- İlk defa bir bakanın, ülkesinin egemenliğinden bahsederken ülkesinden değil AB'den bahsettiğini gördük.

- Dendias olağan dışı durumu düzeltmek yerine gerilimi yükseltmeyi sürdürdü. Tüm dünya müzakere isteyen kim, kriz çıkan kim görmüş oldu.

- Karşı karşıya kaldığımız saygısızlığa rağmen müzakereyi sürdürmekte kararlıyız. Müzakere sürecini akıllı bir dille, akıllı bir devlet anlayışıyla ve müzakerenin yöntemlerine karşılıklı saygıya uygun şekilde sürdürmeye hazır olduğumuzu söylüyoruz.

Çelik konuşmasında Yunanistan'ın göçmenlere yönelik tutumlarını hatırlatarak, konuyla ilgili Avrupa Birliği'ni eleştirdi.

- Yunanistan'ın göçmenlere yönelik insanlık dışı tutumunu ısrarla hatırlatıyoruz.

- Yunanistan sahil güvenlik unsurları resmen benzin dökerek, yakmaya çalışarak bir katliama imza atmaya çalışıyor.

- Demokrasi, insan hakları, uluslararası ilişkiler dediğiniz değerleri Akdeniz'in sularına gömdünüz. Onları kurtarın, sonra diğer meseleler hakkında konuşmaya çalışın.

- Botları batırmak, 3 yılda 80 binden fazla mülteciyi bizim kara sularımıza itmek gibisinden vahşi eylemler gerçekleştirdiler. Uluslararası kurumlar ve Avrupa Birliği maalesef bunun karşısında susuyor.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ

Ömer Çelik, Karadeniz'de yaşanana Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili de açıklamada bulundu.

- Bu gerilimin Rusya, Ukrayna ve AGİT arasındaki üçlü temas grubu çerçevesinde diplomasi yoluyla çözülmesini istiyoruz.

128 MİLYAR DOLAR TARTIŞMASI

Çelik, gündemdeki 128 milyar dolar tartışması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

- CHP Emekli amiraller bildirisi konusundaki sınıfta kalan tavırlarını örtmek için 128 milyar dolar meselesini sürekli ortaya çıkarıyorlar. En güzel cevabı kendi milletvekilleri verdi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Ömer Çelik, konuşmasında yeni Anayasa çalışmalarına da değindi.

- AK Parti'de çalışacağız, Cumhur İttifakı olarak beraber de çalışacağız. Hem AK Parti'den hem MHP'den siyasi heyetler süreci tartışmaya devam edecek. Burada olgunlaştıktan sonra tabii ki diğer partilerle de konuşacağız.

KKTC ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KUR'AN KURSU KARARI

Ömer Çelik, KKTC'de Anayasa Mahkemesi'nin Kur'an kursları ile ilgili kararını da değerlendirdi, süreci takip edeceklerini ifade etti.

- Tabii ki Türkiye'nin de atacağı adımlar vardır. Cumhurbaşkanı Tatar da bunun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Dolayısıyla koordinasyonlu şekilde süreci takip etmeye devam edeceğiz.

- Konjonktür hazretleri ve mevzuat efendiye demokrasiyi kurban edemeyiz.

# yunanistan # ak parti # kılıçdaroğlu # Ömer Çelik açıklama # toplantı # faik öztrak # MYK # basın toplantısı # Dendias # bildiri # Amiral # Rusya Ukrayna