ABD ve Yunanistan'dan papazlı tatbikat

ABD ve Yunanistan Türk nüfusunun yoğun olduğu İskeçe şehrinde ortak tatbikat düzenledi. 'Defender Europe 21' kapsamında yapılan "Kentavros" tatbikatında gerçek mermiler kullanıldı, din adamları da askerleri kutsadı.

ABD ve Yunanistan'dan papazlı tatbikat

NATO müttefiki ülkelerin başlattığı 'Defender Europe 21' (Defendır Yürop) kapsamında ABD ve Yunanistan kara kuvvetleri askerleri dikkat çeken bir ortak tatbikat düzenledi.

Türk nüfusunun yoğun yaşadığı İskeçe şehrine bağlı Petrohori'de yapılan "Kentavros" tatbikatına Yunanistan'dan 517 asker ve 69 subay, ABD kara kuvvetlerinden ise 309 asker ve 29 subay katıldı.

Defender Europe 21 tatbikatında, Türklerin yoğun yaşadığı bölgenin seçilmesi, gerçek mermilerin kullanılması ve papazların askerleri kutsaması dikkat çekti.

Tatbikatın son aşamalarını ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geofrey Pyatt da izledi. Pyatt "Daha güçlü ve güvenilir Yunanistan, ABD'nin çıkarları için önemlidir" dedi.

ABD'nin Yunanistan'daki varlığını artırmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yunan Savunma Bakanı Alkiviadis Stefanis ise "ABD ile savunma iş birliğimizi güçlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

# abd # yunanistan # tatbikat # nato # savunma # gerçek mermi # Defender Europe 21 # papaz # din adamları # iskeçe