Çatı davasına avukat engeli: Mehmet Partigöç'ün savunması alınmadı

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli isimlerinden olduğu belirtilen sanık Mehmet Partigöç, avukatı duruşmaya gelmediği için savunma yapamadı. Avukat hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Aralarında sözde “Yurtta Sulh Konseyi” üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan Genelkurmay çatı davasında Sanık Hakan Evrim’in savunma yapması bekleniyor.

Çatı davasına avukat engeli: Mehmet Partigöç'ün savunması alınmadı

Herkes ne söyleyeceğini bekliyordu, avukatı gelmediği için savunması alınamadı.

15 Temmuzdarbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığında yaşananlara ilişkin açılan dava bugün de devam ediyor. Aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de bulunduğu 221 sanıklı davada bugün sanık Mehmet Partigöç’ün dinlenmesi bekleniyordu.

Ancak Partigöç’ün avukatı duruşmaya gelmediği için savunması alınmadı.

Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, eski Tuğgeneral Partigöç’ün avukatı mazeret bildirmedi.

Mahkeme Başkanı’nın savunmasını yapmasını istediği sıradaki sanıkların bazılarının da avukatlarının mahkemede olmaması üzerine bir süre duruşma başlamadı.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, mazeret bildirmeden duruşmaya gelmeyen Partigöç’ün avukatı hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve gün boyu duruşmaya gelmemesi halinde barodan yeni avukat atanmasının istenmesine karar verdi.

Duruşmada, sanık Hakan Evrim’in savunma yapması bekleniyor.

Öte yandan çatı davada sanıklarla şehit yakınları arasında yaşanan tartışmaları önlemek için perde kararı alındı.

Kararın yargılama esnasında, sanıklarla şehit yakınları ve gaziler arasında zaman zaman gerilimi anlar yaşanması gerekçe gösterildi.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # 15 temmuz # darbe girişimi # dava # duruşma # genelkurmay başkanlığı # mehmet partigöç # İlhan Talu