Veterinerlerin 49. Kongresi başladı: Kovid-19 ve gıda güvenliğinde veterinerlerin rolüne dikkat çekildi

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin 49’uncu Büyük Kongresi başladı. Açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Ali Eroğlu, veteriner hekimlerin Kovid-19’da ve gıda güvenliğindeki rolüne dikkat çekti. Eroğlu, veterinerlerin sorunlarının çözümleri için yasal düzenleme çağrısı da yaptı.

Veterinerlerin 49. Kongresi başladı: Kovid-19 ve gıda güvenliğinde veterinerlerin rolüne dikkat çekildi

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin 49’uncu Büyük Kongresi Ankara’da başladı.

Birlik Başkanı VeterinerAli Eroğlu, 2 gün sürecek kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Eroğlu, veterinerlerin Kovid-19’daki aşı çalışmalarının yanı sıra gıda güvenliğindeki yerine de dikkat çekti.

- Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin en üst organı olan 49 Büyük Kongremizin geleceğin meslekleri arasında yer alan mesleğimize güç katacağına inancım tamdır. Kovid-19 pandemisi bir kez daha dünyada veteriner hekimlik uygulamalarının layık olduğu önemsenmemesi halinde yaşamın sürdürülemeyeceğini gözler önüne sermiştir. Gıda güvenliği ve halk sağlığının korunmasında veteriner hekimlerin liderliğine, bilgi ve becerilerine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.

VETERİNERLERDEN YASAL DÜZENLEME ÇAĞRISI

Eroğlu, veteriner hekimlerin sorunları ve taleplerini de anlattı. Eroğlu, veterinerlerin hemşireler gibi beşeri sağlık meslek grubunda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi:

- Filli hizmet zammı, sağlıkta şiddet, özlük hakları, uzmanlık eğitimi, kamuda istihdam, e-reçete ve suni tohumlama gibi serbest veteriner hekimlik uygulamalarındaki mağduriyetleri ortadan kaldıracak yasal ve yapısal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz.

Eroğlu’nun konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un kongrede mesajları okundu. Kongrenin ikinci günü olan 7 Kasım’da ise birliğin yeni yönetimi seçilecek.

# erdoğan # mustafa şentop # kovid 19 # anakra # Gıda # veteriner # ali eroğlu # gıda güvenliği # TÜRK Veteriner Hekimleri Birliği