17 Aralık dosyası kapatılıyor mu?

Rüşvet yolsuzluk soruşturmasında toplu tahliyelere imza atılan mahkeme kararlarında çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında hiçbir adli kontrol kararı alınmadığı ortaya çıktı.

17 Aralık dosyası kapatılıyor mu?

Evindeki ayakkabı kutularında 4 buçuk milyon dolar bulunan Aslan'ı tahliye eden nöbetçi İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi, yurt dışına çıkış yasağına gerek görmedi. Yeni savcıların Aslan'ın lehine 7 kişi tanık olarak dinlediği öğrenildi. Hukukçular, uygulamayı "Aslan için takipsizlik kararına hazırlık" olarak değerlendirdi.

Tahliye gerekçesinde telefon görüşmelerinin tek başına delil gösterilemeyeceğini vurgunladı. Bu hüküm, Ergenekon yargılamasında avukatlar tarafından sürekli gündeme getirilmesine karşın dikkate alınmamıştı.

Tahliye edilen diğer 12 şüpheli için adli kontrol uygulamaları kapsamında “yurt dışına çıkış yasağı” ve “haftada bir imza zorunluluğu” getirildi. Eski bakan çocukları Barış Güler ve Kaan Çağlaya ile Rıza Sarraf'ın tahliye talepleri ise kaçma şüphesi nedeniyle reddedildi.

Mahkeme, teknik takip kararı bulunmayan eski bakanlara ait dinleme kayıtlarının da dava dosyasına girmeyeceğini belirtti. Eski Bakanların soruşturulan şüphelilerle yaptığı görüşmeler takibe takılmıştı.

17 Aralık'ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarında tutuklanan 24 kişiden bugüne kadar 17'si tahliye edildi.

ulusalkanal.com.tr

# dosya # RÜŞVET # yolsuzluk # Halk Bank # süleyman aslan