O ürüne yasak kalkıyor

Artık cep telefonu satın alırken taksit yapabilirsiniz. Çünkü BDDK'nın cep telefonlarında taksitli satışı sonlandıran düzenlemesi değişiyor. Ancak bir şartla, izliyoruz...

O ürüne yasak kalkıyor

Cep telefonunda taksiti satışı sonlandıran düzenlemede değişiklik kararı alındı. Buna göre artık herkes, gelirine göre taksit yaparak cep telefonu alacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun aldığı kararla 1 Şubat‘ta kredi kartına taksit yasağı getirildi. Esnaf, satışları durma noktasına geldiği için, düzenlemeye tepkiliydi.

Taksit yasağı en çok telefoncuları vurunca, telekominikasyon sektörü temsilcileri Ankara’ya gitti. Sektör temsilcileri Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve BDDK temsilcileri ile görüştü, toplantıdan olumlu sonuç çıktı.

Sektör temsilcileri, taksitin gelire göre düzenleneceği bir sistem üzerinde çalışıldığını söyledi. Yani cep telefonu satışlarında, kredi kartına getirilen taksit yasağı kalkıyor. Herkesin gelirine göre taksit yapacağı bir sistem üzerinde çalışılıyor.

Telekomünikasyon temsilcileri ise, tıpkı kuyumculuk sektöründe olduğu gibi taksit yasağının tamamen kaldırılmasını istiyor.

ulusalkanal.com.tr

# BDDK # cep telefonu # Taksit