İzmir'in Çeşme İlçesi'nde günlük nüfus 1 milyonu aştı

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden olan İzmir’in Çeşme ilçesi, Kurban Bayramında doldu taştı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 3 günde ilçeye 500 binden fazla araç girişinin olduğunu açıkladı. Nüfus 1 milyonu aştı.

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde günlük nüfus 1 milyonu aştı

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen yurttaşlar, tatil merkezlerine akın etti.

İzmir’in gözde turizm merkezlerinden Çeşme’de, Kurban Bayramı dolayısıyla yaşanan yoğunluk nedeniyle günlük nüfus 1 milyonu aştı.

Temiz plajları, ince kumlu sahilleri ve rüzgar sörfünün merkezi olan Çeşme’de tatilciler, sıcak havaların etkisinden kurtulmak için deniz kıyılarına akın etti.

Ünlü Ilıca Plajı da tarihindeki en yoğun günlerden birisini yaşadı. Çeşme-Ilıca arasındaki yolda araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Kuran Bayramı’nın ilk 3 gününde Çeşme- İzmir otoyolunun Çeşme ve Alaçatı gişelerinden 375 bin araç girişi yaşandı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, tatilcilerin gelmesiyle birlikte ilçenin nüfusunda yaşanan artışa dikkat çekti.

Çeşme’deki otellerin tamamında kalacak yer bulmak ise hayli zorlaştı. Başkan Oran, ilçede konaklanabilecek her yerin dolduğunu söyledi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ilçelerine giden yurttaşları koronavirüs önlemleri konusunda dikkatli olmaya davet etti.

# izmir # Kurban Bayramı # Çeşme # Alaçatı # fırsat # Kurban Bayramı tatili # Ekrem Oran