HSYK: FETÖ; Ergenekon'da delil uydurdu, hukuku silah olarak kullandı

Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan kararname kapsamında staj süresi beklenmeden mesleğe kabul edilen hakim ve savcılar için kura çekimi yapıldı. Ankara Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde düzenlenen 18'inci Dönem Adli Yargı Hakimi ve Cumhuriyet Savcısı Adayları kura töreninde 956 hakim ve savcının görev yeri belirlendi.

HSYK: FETÖ; Ergenekon'da delil uydurdu, hukuku silah olarak kullandı

956 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı ile 5 idari yargı hakiminin görev yeri belirlendi.

Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan kararname kapsamında staj süresi beklenmeden mesleğe kabul edilen hakim ve savcılar için kura çekimi yapıldı.

Ankara Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde düzenlenen 18'inci Dönem Adli Yargı Hakimi ve Cumhuriyet Savcısı Adayları kura töreninde adaylar ve aileleri büyük heyecan yaşadı.

Törene, Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri katıldı.

HSYK'DAN FETÖ MESAJI

Törende konuşan HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, kumpas davalarını işaret etti, "Bağırdık ama sesimizi duyan olmadı, 15 Temmuz'a kadar, sadece HSYK bağırdı. MİT tırları, Ergenekon, Balyoz, Fenerbahçe şike, Oda TV, İzmir, İstanbul casusluk, kozmik oda soruşturması, hepsinin kirletildiğini, hepsinde uydurulmuş deliller gördük. İtibar cellatlığı, hukukun nasıl silah olarak kullanıldığını gördük" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # hsyk