PKK'nın yalanları İHA'larla deşifre edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hem terör örgütü PKK/PYD'nin Afrin'de 'siviller vuruluyor' yalanını deşifre etti. Hem de dosta düşmana operasyon gücünü göstererek mesaj verdi. Türk yapımı insansız hava araçları (İHA) Cinderes'te uçaksavar yüklü araçlarla Türkiye'ye füze atan sivil kıyafetli PKK'lı teröristleri görüntüledi. İşte o çarpıcı görüntüler

Türk ordusu aynı anda hem psikolojik savaş yalanlarını deşifre etti, hem de yüksek teknolojiyi kullanarak yaptığı operasyonla dosta güven düşmana korku saldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) vurdukça, "siviller vuruluyor" propagandası yapan terör örgütü PKK/PYD'nin yalanları işte böyle ortaya çıkarıldı.

PKK'nın sivil yalanını yerli üretim insansız hava araçları (İHA) işte böyle deşifre etti. PKK'nın sivil kıyafet oyunu böyle görüntülendi.

3 sivil kıyafetli teröristin Türkiye'yi hedef alan saldırısı İHA'larca anbean kaydedildi.

Teröristler üzerinde top bulunan özel donanımlı bir araç ile önce Afrin'de sivillerin yaşadığı mahallerde tur atıyor. Daha sonra bir araç daha giriyor kadaraja. O aracın ise uçaksavar yüklü olduğu görülüyor.

Teröristler, top bulunan aracı Türk topraklarını hedef alacak şekilde konuşlandırdıktan sonra atış ayarı yapıyor.

Hedefi ayarladıktan sonra topu ateşleyen teröristler araca binerek bulundukları bölgeden hızlıca uzaklaşıyor.

Görüntülerde dikkat çekici başka bir ayrıntı da terör örgütü mensuplarının, İHA'ların karargahın görüntüsünü çekememesi ve görüş açısını kapatması için lastik yakmaları.

İHA tarafından adım adım takip edilen teröristler örgüt karargahına ulaşıyor.

Terör örgütü PKK'nın sivil yalanını deşifre eden TSK'nın saldırıya yanıtı sert oldu.

Teröristlerin saklandığı o karargah TSK tarafından nokta atışıyla tam isabetle havaya uçuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri teröristlerin her hareketini izleyerek hem yalanlarını deşifre etti, hem de karargahlarını yok etti. Milli imkanlarla yapılan bu hassas operasyon Türk ordusunun sivillerin korunması ve teröristlerden ayrıştırılması konusunda ne kadar hassas davrandığını bir kez daha gözler önüne serdi.

ulusal.com.tr

# pkk # afrin # suriye # YPG # iha # cinderes