24'üncü İstanbul Caz Festivali programı açıklandı

İstanbul'da caz şölenine sayılı günler kaldı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 24. İstanbul Caz Festivali programını açıkladı. 4 ile 20 Temmuz günleri arasındaki festival duayen isimlerle ve yeni projeleri ile İstanbul'u yine caza doyuracak.

24. İstanbul Caz Festivali İstanbulluların başını döndürecek.

Cazın duayen isimlerini yer alacağı festival, funk, dünya müziği, blues ve rock’ın farklı seslerinide aynı çatı altında toplayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 4-20 Temmuz günleri arasında düzenlenecek 24. İstanbul Caz Festivali’nin programını açıklandı. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, festivalle İstanbul'u kültür-sanatla zenginleştirmek istediklerini söyledi.

Festivalde yok yok. 50'den fazla konserle, on binlerce seyirciye ulaşması hedeflenen festivalde bu yıl yeni bir projeye yer verilecek. Yerli sahnenin başarılı müzisyen ve topluluklarını daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla “ViTRin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması” olacak.

Radiohead’in gitaristi Jonny Greenwood’un da içinde yer aldığı “JUNUN” projesi de festivalin bu yılki konukları arasında.

Festival kapsamında Kadıkköy'de ücretsiz “Parklarda Caz” konserleri olacak. Bu yıl ilki yapılacak “Çocukça Bir Gün” başlıklı etkinlik de minik cazseverleri mutlu edecek. Festival biletleri 3 Nisan Pazartesi günü satışa sunulacak.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # İstanbul Kültür Sanat Vakfı # program # Deniz çağlayan # İKSV # İstanbul Caz Festivali # bülent eczacıbaşı