ABD, Hong Kong’tan tokat yedi

Amerika Birleşik Devletleri’nin kışkırtmalarına rağmen Hong Kong’da Çin Milli Marşı yasası kabul edildi. Yasa, Çin Milli Marşı’na saygısızlığı ve hakareti yasaklıyor.

ABD, Hong Kong’tan tokat yedi

Amerika Birleşik Devletleri’ne bir darbede Hong Kong Meclisi vurdu. Hong Kong Yasama Konseyi, Çin Milli Marşı’na saygısızlığı ve hakareti yasaklayan ve bu tür hareketlere karışanlara hapis cezası getiren yasayı kabul etti.

Haberi Hong Kong Radyo Televizyonu duyurdu. Yasama Konseyinde yaklaşık 4 gün süren tartışmaların ardından yapılan oylama oturumuna 43 delege katıldı. Yasa, 41 delegenin lehte oyuyla kabul edildi.

Çin hükümeti, Kasım 2017'de ülkenin milli marşına hakaret ve aşağılayıcı davranışta bulunanlara 15 güne kadar gözaltı, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, 50 bin Hong Kong doları para cezası ile siyasi haklardan mahrumiyet cezaları verilebilmesini öngören bir yasa kabul etmişti.

Kararın ardından konuşan Hong Kong Başbakanı Carrie, ulusal güvenlik mevzuatının halkın hak ve özgürlüklerini kısıtlamayacağını söyledi. Lam, yasanın Hong Kong’ta ulusal güvenliği tehdit eden az sayıda insanı kapsadığını vurguladı.

Hong Kong Yasama Konseyi’nin kararı Pekin yönetiminin “tek Çin, iki sistem” politikasını pekiştirdi.

ulusal.com.tr

# çin # Amerika Birleşik Devletleri # Hong Kong