Soma'da unutulmayanlar!

Cumhuriyet tarihimizin en büyük facialarından birinin yaşandığı Soma'dan tarihe kalan tek görüntü, sadece ölen 301 madenci ve acılı ailelerinin feryadı değildi.

Soma'da unutulmayanlar!

İşçiler kader denilen bu ölümü kabul etmedi. AKP Hükümeti'ni sallayan eylemler yaptı. Bütün Türkiye ayağa kaltı. Edirne'den Ağrı'ya eylemler ülkeyi sardı.

İnceleme yapmak için ilçeye giden dönemin Başbakanı Erdoğan protestolarla karşılandı. Önce Erdoğan'ın aracı yurttaşlar tarafından tekmelendi, yumruklandı.. Görüntüler BBC tarafından çoktan tüm dünyaya servis edilmişti.

Halk tarafından protesto edilen Erdoğan neye uğradığını şaşırdı. Konuşmasını yarıda kesti, yürümeye devam etti.

Kalabalık arasında yürüyemeyen Erdoğan çareyi bir markete sığınmakta buldu. O sırada Erdoğan, protesto eden Taner Kurucan isimli maden işçisini yakaladı ve saldırmaya başladı.

Genci ensesinden tutan Erdoğan, ‘Niye kaçıyorsun ulan İsrail Dölü?’ diye bağırıyordu.

Başbakan Erdoğan, bu sözlerinin ardından ise gence bir yumruk attı. Ardından korumaları devreye girdi.

Unutulmayanlar karesine giren bu fotoğraf ise Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'e ait. Yine AKP Hükümeti'ni protesto eden halk sokaklarda.

Polis müdahalede ettiği sırada Başbakanlık müşaviri Yusuf Yerkel yerde yatan gence tekme atarken kaydediliyor.

Bu görüntülerse izleyen herkesi gözyaşına boğmuştu. Faciadan kurtulan bir işçinin ambulansta sedyeye yatırılırken söylediği "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" sözleri, yürekleri burkmuştu.

İşçinin bu sözleri üzerine sağlık görevlisi, "Yok yok birşey olmaz, çıkarma" diyordu. Yürek sızlatan bu diyalog uzun süre konuşuldu.

Faciadan sonra uzun süre konuşulan bir konu da ihmaller zinciri oldu. Müfettişlerin yeterli denetim yapmaması, yaşam oadasının olmaması ve daha birçok neden.... Bunların başında işçilerin dahi kullanmayı bilmediği küflü maskeler.

İşçilerin bir başka isyanı da ölüye bile saygı gösterilmemesiydi. Halkın tepkisine karşı madenden cansız bedenleri çıkarılan işçilere oksijen maskesi takılmıştı.

# polis # erdoğan # soma # işçi # 301 madenci