Erdoğan ve Gül Beştepe'de bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Beştepe Devlet konuk evinde akşam yemeğinde bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü ancak görüşmeye ilişkin bir açıklama yapılmadı. Bu arada Gül de bugün Bülent Arınç ile akşam yemeğinde buluşacak

Erdoğan ve Gül Beştepe'de bir araya geldi

Uzun bir süredir, medya üzerinden birbirlerine üstü kapalı yanıt veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve halefi Tayyip Erdoğan akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemek, Beştepe'deki Devlet Konukevi'nde yapıldı. 3 saat süren buluşmanın ardından herhangi bir açıklama yapıldı.

Abdullah Gül'ün bu akşam da eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la bir araya geleceği, görüşmeye Gül ve Arınç'ın birlikte siyaset yaptığı yakın arkadaşlarının da katılacağı öğrenildi.

Öte yandan Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen AKP kurucularından eski Milli Eğitim Bakanı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik AKP'yi batan gemiye benzetti. Hürriyet gazetesine röportaj veren Çelik, "gemi su alıyor" dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Hüseyin Çelik: GEMİ BATARSA

Siz bir gemidesiniz. Sizin kamaranız çok rahat ve lüks olabilir. Eğer geminin dibi su alıyorsa, siz rahat ve lüks bir ortamda batarsınız ama sonuçta batarsınız... 1 Kasım’ı çok iyi okumak lazım. 1 Kasım’da vatandaşın bir kısmı bize kahrede kahrede oy verdi... 7 Haziran’ı da aklımızdan çıkarmamamız lazım. Tayyip Bey bu hareketin lideri olarak Everest tepesidir. Fakat Everest tepesi, oradaki duruşunu ve varlığını Himalayalar’a borçludur. Himalayalar olmazsa Everest diye bir şey olmaz.

Çelik, Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın aralarında gerilim olduğunu ve anlaşamadıklarını belirten Çelik, sıkıntıların yanı sıra temel politikalarda da hata olduğunu söyledi.

# abdullah gül # ak saray # recep tayyip erdoğan # beştepe