Müyesser Yıldız tutuklandı

OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız “Gizli bilgileri açıklama” iddiasıyla tutuklandı. TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ise serbest bırakıldı. Soruşturma dosyasında Erdal B’nin Suriye ve Libya'daki faaliyetlerle ilgili bilgileri Yıldız ve Dükel’e aktardığı savunuldu. Yıldız’ın da söz konusu bilgileri iki haberde kullandığı öne sürüldü.

Müyesser Yıldız tutuklandı

Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı.

Oda Tv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Erdal B. isimli astsubay 8 Haziran'da gözaltına alındı. Dört günlük gözaltının ardından 11 Haziran’da savcılık 3 ismi de tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Yıldız ve E.B, “gizli kalması gereken bilgileri ifşa etme” iddiasıyla Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı. Yıldız’ın tutuklanmasına “Kim bu Hafter'le görüşen Türk komutanlar” ve “Libya'ya hangi komutan gitti... Yerine kim geldi” başlıklı yazılar gerekçe gösterildi. Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmanın ayrıntıları da ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2019 yılı Kasım ayında bir ihbar yapıldı. İhbarda, Hadımköy Kışla Komutanlığında görevli Astsubay Erdal B'nin devlete karşı suç işlediği belirtildi. Başsavcılık soruşturma ve E. B'nin telefon hattına yönelik dinleme kararı verdi. E.B'nin Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’i araması sonrasında ise iki isim de dinlemeye alındı.

Savcılığın üç ismi tutuklamaya sevk yazısında E.B’nin ifadesinden bir bölüme de yer verildi. Buna göre E.B, Yıldız’ın kendisinden 3 defa evrak istediğini belirtti. Birinin şehit töreni yönetmeliği değişikliği olduğu belirtildi. İkincisinin "Kanal İstanbul projesinde konumu değiştirilmesi planlanan kışlalar"la ilgili olduğu aktarıldı. E.B üçüncü belgeye ilişkin de ifadesinde “Türkiye ve Suriye tarafından bulunan Türk Askeri Personelinin karıştığı disiplinsizlik olaylarını içeren raporu istedi” dedi.

Yıldız mahkemedeki sorgusunda E.B’nin beyanlarının doğru olmadığını ifade etti. E.B’nin kendisini arayarak, önemli bilgilere sahip olduğu izlenimi yaratmaya çalıştığını bildirdi. Bundan şüphelendiği için de söylediklerinin belgesini istediğini ancak herhangi bir belge göndermediğini aktardı.

Şüpheli E.B’nin avukatı ise mahkemede müvekkilinin etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyledi. Ayrıca bipolar rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğünü de kaydetti.

ulusal.com.tr

# ankara # odatv # müyesser yıldız # İsmail Dükel