Ford işçisi devam kararı aldı

Ford Otosan yetkilileri ile işçiler ilk kez masaya oturdu. Dün akşam saatlerinde başlayan ve 10 saat süren görüşmenin ardından işçi önderleri açıklama yaptı. İşçi, talepleri yerine getirilmediği için eyleme devam kararı aldı. Öte yandan Ford'un Eskişehir İnönü'de bulunan fabrikasında da işçiler üretimi durdurdu

Ford işçisi devam kararı aldı

Ford Otosan yönetimi 6 günlük eylemin ardından işçilerle ilk kez masaya oturdu.

Dün akşam saattlerinde başlayan görüşmeler, sabah 07:30’a kadar devam etti.

Gölcük Fabrikası Genel Müdürü Haydar Yenigün ile yapılan ilk görüşme sonrası işçi önderleri, dışarıda bekleyen arkadaşlarıyla bir toplantı yaparak direnişe devam kararı aldı.

Taleplerinde geri adım atmayan işçiler, "Anlaşma yoksa, üretimde yok" dedi.

İşeveren tarafından dün işçilerin telefonlarına gönderilen mesaj da karşılık bulmadı. Mesajda "21 Mayıs-4 Haziran tarihi arasında işçilere verilen yıllık izinlerin iptal edildiği ve gece vardiyasında iş başı yapılacağı" belirtilmişti.

Resmi bir anlaşma olmadan işe başlamayacağını söyleyen işçilerin, fabrika önündeki eylemi sürüyor.

Bu arada Ford Otosan'ın Eskişehir'deki fabrikasında da işçiler üretimi durdurdu.İşçiler fabrika bahçesinde eyleme başladı.

Kamyon ve çekici üreten İnönü fabrikasında 600'e yakın metal işisi ücretlerin iyileştirilmesi ve Türk Metal sendikasının gitmesi için şalter indirdi. İşçiler istekleri karşılanana kadar işe başlamayacaklarını belirtti.

# bursa # tofaş # işçi eylemi # oyak renault # ford işçileri