Kore ve ABD arasında diplomatik temaslar

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD Başkanı Donald Trump ile yapılması planlanan zirve için New York'a üst düzey diplomatlarını gönderdi. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un'un sağ kolu Kim Yong Chol (Kim Yong Çol), 18 yıl sonra ABD'ye giden en üst düzey Kuzey Koreli yetkili oldu. Kim Yong Chol'un New York ziyaretini Donald Trump twitterdan duyurdu.

ABD ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasında yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini koruyan tarihi zirve konusunda diplomatik çalışmalar devam ediyor.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un'un sağ kolu Kim Yong Chol, Pekin'de Çinli yetkililerle temasları sonrası New York'a uçtu.

Kim'in sağ kolu Kim Yong Chol, 18 yıl sonra ABD'ye giden en üst düzey Kuzey Koreli yetkili oldu.

ABD Başkanı Donald Trump Kim'in yardımcısının New York'a geldiğini Twitter'dan duyurdu.

Trump, twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore ile görüşmelerimiz için muhteşem bir ekip biraraya getirdik. Zirve ve daha fazlasıyla ilgili buluşmalar halihazırda gerçekleşmektedir. Kuzey Kore Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Young Chol, New York için yola çıktı" ifadelerini kullandı.

Kore'den ''halen ABD ile görüşmeyi istiyoruz'' açıklamasıyla karşılaşan Trump, Kim Young Chol'un gelişiyle ilgili ''Mektubuma sağlam bir yanıt, teşekkür ederim!'' yorumunu yaptı.

Trump, Kore Lideri Kim’e yazdığı mektupta, 12 Haziran'da Singapur'da yapmayı planladığı görüşmeden vazgeçtiğini söylemişti.

ulusal.com.tr

# new york # kim