F-Tipi örgüte operasyonda 17 tutuklama!

Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da aralarında olduğu 17 polis casusluk suçundan tutuklandı. Mahkeme 12 polisi adli kontrolle serbest bırakırken, tutuklanan 17 polis Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

F-Tipi örgüte operasyonda 17 tutuklama!

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 29 polisten 17'si tutuklandı.

İstanbul'un eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da arlarında olduğu 17 polis casuslukla suçlandı. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, 12 şüpheli polisi ise tututuklama tedbirinin orantısız olacağı gerekçesiyle adli kontrolle serbest bıraktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturmada şüpheli polislere hükümetin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs ve casusluk suçlamaları yöneltildi.

Tutuklanmalarına karar verilen 17 polis Silivri Cezaevi'ne götürüldü. Silivri'ye gönderilen isimlerden Emniyet Müdürü Nazmi Ardıç, İstanbul Askeri Casusluk kumpasını yöneten polis şefiydi. Ardıç 17 Aralık operasyonlarında da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak görev almıştı.

ulusalkanal.com.tr

# nazmi ardıç # F-Tipi yapılanma