AKP'li Külünk Namibya'daki Alman katliamı için önerge verecek

Alman meclisinin sözde Ermeni soykırımı teklifini kabul etmesinin ardından AKP de Almanya'nın 1900'ların başında Namibya'daki yerli halka yönelik yaptığı katliamların "soykırım" olarak tanınması için yasa teklifi hazırladı. AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Meclis'e vereceğim yasa teklifi ile Almanların Namibya'daki soykırımının 'soykırım' olarak tanınmasını önereceğim" dedi.

AKP'li Külünk Namibya'daki Alman katliamı için önerge verecek

Almanya'da Federal Meclis'in sözde ‘Ermeni soykırımı' tasarısını onaylamasının ardından AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Almanya'nın 1900'ların başında Namibya'daki yerli halka yönelik yaptığı katliamların "soykırım" olarak tanınması için yasa teklifi hazırladı.

"Soykırımın anavatanı Avrupa" diyen Külünk, Türkiye'deki üniversitelerde Avrupalıların yaptığı soykırımı araştırmak için enstitüler kurulmasını istedi.

Almanların, 1900'ların başında Afrika'da Namibya'daki yerli halka soykırım uyguladığına söyleyen Külünk, "Almanlar, 1900'ların başında bölgeyi sömürgeleştirme girişimlerine karşı verilen mücadelede nüfuslarının dörtte üçü yok olmasına ve geride kalanların bugünkü yaşam alanlarına çekilmesine neden olmuştur." dedi.

Külünk, Meclis'e vereceği yasa teklifi ile Namibya katliamının soykırım olarak tanınmasını önereceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr