AYM, Başbuğ'un yargılanması için Başbakanlık'tan izin istenmesine karar verdi

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 26. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanabilmesi için Başbakanlık'tan kovuşturma izini alınmasına karar verdi. İzin verilmesi halinde Yüce Divan'da yargılama başlayacak, izin verilmezse dosya kapanacak.

AYM, Başbuğ'un yargılanması için Başbakanlık'tan izin istenmesine karar verdi

26. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Yüce Divan'da yargılanabilir. Başbuğ için kovuşturma izni istendi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Başbuğ ile Dursun Çiçek, Hasan Iğsız ve Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 19 kişi hakkındaki "Ergenekon" davasıyla ilgili dosyanın ön incelemesini tamamladı.

Genelkurmay başkanlarının yargılanmasını Başbakan iznine bağlayan yasal düzenleme gereği, Başbuğ'un yargılanması için Başbakan'ın izni gerekiyor. Yüksek Mahkeme heyeti bu nedenle Başbakan'dan izin istenmesine karar verdi, diğer 18 ismin dosyasını ise ayırdı.

Başbakan kararını verene kadar Başbuğ ile ilgili dosya bekletilecek. İzin verilmesi halinde İlker Başbuğ, Yüce Divan'da yargılanacak. İzin verilmezse dosya kapanacak.

ulusal.com.tr

# ilker başbuğ # anayasa mahkemesi