MGK'nın ardından "İrini" açıklaması: ''Yapılan hukuksuz müdahaleye yanıt verilecek"

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlında toplandı. Toplantının ardından yayınlanan bildiride, terörle mücadelede kararlılık mesajları verildi. MGK bildirisinde Avrupa Birliği'nin Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetlemek iddiası ile başlattığı İrini Harekatı da kınandı.

MGK'nın ardından "İrini" açıklaması: ''Yapılan hukuksuz müdahaleye yanıt verilecek"

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, Doğu Akdeniz'de Türk gemisine yapılan hukuksuz müdahaleye yanıt verileceği ilan edildi.

Toplantı sonrası yayınlanan bildiride, "Amacı ve meşruiyeti tartışmalı olan ve zaman içerisinde meşru Libya Hükümeti'ne yönelik aleni bir ambargoya dönüşen 'İrini Harekatı' kapsamında yapılan tek taraflı, uluslararası hukuka ve müttefiklik ilişkilerine tamamen aykırı son müdahale şiddetle kınanmış, mezkur uygulamaya karşı her alanda gerekli adımların atılacağı ifade edilmiştir." denildi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gösterdiği iradeden de taviz verilmeyeceği belirtildi. MGK bildirisinde,bölgede meydana gelen gerilimlerin sebebinin diyalogdan ve iş birliğinden kaçan taraflar olduğu ifade edildi.

Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurma çabalarına değinildi. Türkiye'nin güney sınırında bir terör koridoruna kesinlikle müsaade edilmeyeceğinin altı çizildi. PKK PYDİ FETÖ ve IŞİD başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı kararlı mücadele mesajı verildi.

Azerbaycan'da yaşanan gelişmeler de MGK'nın gündemindeydi. Açıklamada "Yaşanan gelişmeler neticesinde ortaya çıkan jeopolitik durum tüm boyutlarıyla ele alınmıştır. Bu kapsamda, imzalanan ateşkes antlaşmasının hayata geçirilmesi ile Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün sağlanmasının ve Güney Kafkasya'da kalıcı barış ve istikrar ortamının tesisine ülkemizin yapacağı katkıların önemi vurgulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

ulusal.com.tr

# fetö # erdoğan # ışid # doğu akdeniz # türk gemisi # Libya hükümeti # irini