İbadi, Fidan ve Sinirlioğlu Musul'u konuştu

Musul'daki Türk Askeri varlığının neden olduğu Türkiye-Irak krizi sürüyor. Irak yönetimini ikna etmek için Bağdat'a giden MİT Müsteşarı Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu başarılı olamadı. Bu arada Başbakan Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a konuyla ilgili bilgi verdi

İbadi, Fidan ve Sinirlioğlu Musul'u konuştu

Musul'daki Türk askerleri konusunda Irak hükümeti ile yaşanan gerginlik sürüyor. Krizi çözmek için Irak'a giden MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başarılı olamadılar.

Irak Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun ile yaptığı görüşmede Türk askerinin Irak'tan çekilmesini istedi.

Görüşme sonrası Bakanlık Sözcüsü Ahmed Cemal tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak'ın egemenliğini ihlal edildiği ifade edildi.

Fidan ve Sinirlioğlu, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile de görüştü. İbadi'nin basın ofisinden yapılan açıklamada krizin çözülebilmesi için Türk askerlerinin Irak'tan çekilmesi gerektiği vurgulandı.

Konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında gündemindeydi. Musul’daki Türk askerlerin muharip güçler olmadığını ifade eden Erdoğan, geri çekilmenin söz konusu olmadığını söyledi.

Irak'la gerilen ipler üzerine Başbakan Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü. Başbakan, Biden'a gelinen son durum ve Türkiye'nin tutumu ile ilgili bilgi verdi.

Başbakanlık kaynaklarına göre; Davutoğlu, Biden'a “Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine hassasiyet gösterildiğini” söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# hakan fidan # feridun sinirlioğlu