Maliki'den çok sert açıklama!...

Maliki'den çok sert açıklama!...

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, IŞİD saldırısının önceden planlanmış bir komplo olduğunu söyledi. Irak devlet televizyonunda konuşan Maliki, IŞİD terör örgütüne bazı siyasi ve askeri yetkililerin yardım ettiğini belirtti. Irak Başbakanı, Musul'u teröröistlerden temizledikten sonra, komplocularla hesaplaşacaklarını vurguladı.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, IŞİD terör örgütünün Musul'da başlattığı kanlı saldırıların planlı bir komplo olduğunu açıkladı.

Irak Devlet Televizyonu'ndan halka seslenen Maliki, teröristlere yerli işbirlikçilerin yardım ettiğini ve askerlere savaşmayın emri verildiğini söyledi.

Maliki, "Bazı siyasi ve askeri yetkililerin tezgahları, teröristlerin Musul’a yaptığı saldırıya yardımcı olmuştur. Musul’daki asker sayısı, kente saldıran IŞİD militanlarından onlarca kat daha fazlaydı. Musul’daki askerlere silah bırakmaları ve savaşmamaları yönünde emir verilmesi komplonun bir parçası. Suriye’de baskı altına alınan teröristler Irak’a geldiler; ancak Irak’ta da başarılı olamayacaklar." dedi.

Teröristlerle işbirliği yaptıkları halde hükümeti suçlayan kişilere seslenen Maliki, "Bu yaptığınız, hükümeti değil sizin konumunuzu sarstı" diye konuştu.

Maliki Musul'u teröristlerden temizleyeceklerini, ardından da komlocularla hesaplaşacaklarını ilan etti.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # musul # Maliki # ışid