Zuhal Olcay'ın 4 yıla kadar hapsi isteniyor

Sanatçı Zuhal Olcay hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan' a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zuhal Olcay'ın 4 yıla kadar hapsi isteniyor

155 Polis İhbar Hattı'nı arayan bir kişi, Zuhal Olcay'ın Kadıköy'de bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığını iddia etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu gelen ihbar üzerine Olcay hakkında soruşturma başlattı. Olcay'ın mekanda çekilen görüntülerinin bilirkişi tarafından incelendiği belirtildi.

İddanamede Zuhal Olcay'ın, "Boş vermişim dünyayı isimli" şarkıyı "Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş, hepsi yalan, bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya" şeklinde uyarladığı belirtildi.

Olcay ifadesinde kasıtlı bir durum olmadığını, söz konusu hareketi Cumhurbaşkanı'na karşı değil, sahnenin ön kısımlarında bulunan bir seyircinin laf atması üzerinde yaptığını söylediği belirtildi.

Olcay'ın "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ünlü sanatçının yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

ulusal.com.tr

# kadıköy # zuhal olcay