Bütün polisler soruşturulacak! İşte nedeni

Ergenekon tertibinde rol alan Emniyet içindeki Gülen örgütü üyeleri hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı adli açıdan terör savcılığı idari açıdansa İçişleri ve Adalet Bakanlığı tarafından yürütülecek. Soruşturmanın başlatılması ise, davada 7 yıla yakın tutuklu kalan Avukat Kemal Kerinçsiz'in şikayeti üzerine oldu.

Ergenekon tertibinde görev alan polisler soruşturulacak! Soruşturmada polisler, dava sürecinde oynadığı rol araştırılacak!

Savcılık Ergenekon sürecinde hukuk dışı arama el koyma kararlarını hazırlayan polisler hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın başlaması ise, davada 7 yıla yakın tutuklu kalan Avukat Kemal Kerinçsiz'in hazırladığı dilekçe üzerine oldu.

Avukat Kemal Kerinçsiz, bütün arama el koyma kararlarının hakim-savcılar yerine, emniyetteki bir yapılanma tarafından hazırlandığını saptadı.

Bu saptamalar 270 sayfalık bir dilekçeyle Başbakanlık'a gönderildi. Başbakanlık, Emniyet personeli ile iglili bölümü İçişleri Bakanlığı'na, hakim ve savcılarla iligli bölümü de Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Ayrıca İstanbul Başsavcılığı'na da bir nüsha gönderildi. Bu şikayet üzerine savcılık soruşturma başlattı. Emniyet'teki yapılanmayı Terör Suçları Soruşturma Bürosu yürütecek. Soruşturmanın başında Savcı Mesut Erdinç Bayhan görevlendirildi.

Haber: Naci Eriş

Kamera: Mevlüt Aydoğan

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # polis # soruşturma # tertip # kumpas