Memura zam için gözler 1 Ağustos'ta

Yüz binlerce kamu işçisinin zam pazarlığında sona gelindi. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Türk-İş ve Hak-İş yetkilileri Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki görevli heyetle bir toplantı yaptı. İşçinin ve hükümetin taleplerinin masaya yatırıldığı toplantıda enflasyon rakamları ele alındı. 1 Ağustos'a kadar sürecin tamamlanacağı öğrenildi.

Memura zam için gözler 1 Ağustos'ta

Haber: Seda Akyüz

Kamuişçileri için zam pazarlığında son gözler son toplantıya çevrildi.

Yaklaşık 700 bin kamu işçisinin 2021-2022 yıllarında alacağı zam oranları için görüşmeler sürüyor. Masada işçiyi temsil Türk-İş bu yıl Hak-İş ile birlikte hareket ederek ortak teklif hazırladı.

İşçi tarafı birinci altı ay için yüzde 20, ikinci altı ay için ise enflasyon, yüzde 3 refah payı istedi. Ortak teklifte, tüm işçilerin aylık brüt ücretlerinin 4 bin 800 lira olması talep edildi.

İşçinin talebine karşılık hükümet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise ilk 6 ay için yüzde 9, ikinci altı 6 için ise yüzde 5 zam artışı teklif etti. Hükümet, enflasyonun yüzde 5'i geçmesi halinde de farkın işçilere ödeneceğini belirtti.

Türk-İş ve Hak-İş hükümetin teklifinin beklentilerin altında kaldığını belirterek kabul etmedi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, işçi tarafı 26 Temmuz'da Hazine ve Maliye Bakanlığı heyetiyle bir araya geldi. Görüşmede Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileri ele alındı.

Ayrıca hükümet ve işçi tarafının talepleri üzerinden makul bir noktada mutabakatın sağlanması için de konuşma yapıldı.

Heyetlerin kendi aralarındaki çalışmalarının ardından işçi cephesi son toplantıyı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yapacak. 1 Ağustos'a kadar sürecin tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

# maliye # ulusal kanal # zam # Hazine ve Maliye BakanlığI # Kamu # türkiş # işçi # Hazine ve Maliye Bakanı # sendika # memur # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # emekçi # hazine # hakiş # kamu personeli # kamu işçisi # işçi zammı # memura zam