Emeklilikte yaşa takılanlar önergesi reddedildi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için araştırma komisyonu kurulması önergesi Meclis'te MHP'nin tavrını değiştirmesi nedeniyle reddedildi. İlgili önergenin Meclis'te görüşülmesi için AKP karşısında, muhalefetin yanında yer alan MHP, daha sonra komisyonun kurulması oylamasında çekimser kaldı. Önerge kabul edilmedi.

MHP önce "evet" dedi, sonra çekimser kaldı. "Emeklilikte Yaşa Takılanlar"ın yine beklediği olmadı. İlgili konu Meclis'te araştırılamayacak.

İyi Parti, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda Meclis'te araştırma komisyonu kurulması için bir önerge verdi.

Önergenin, Meclis Genel Kurulu'nun gündemine alınıp görüşülmesi için bir oylama yapıldı. Oylamada MHP, AKP'nin karşısında, muhalefet partilerinin yanında yer aldı. İlgili önergenin görüşülmesi 135 oya karşı 145 oy ile kabul edildi.

Ardından araştırma komisyonunun kurulması görüşmelerine geçildi. Komisyonun kurulacağı yönünde beklenti oluştu. Ancak sonuç öyle olmadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk oylamada evet oyu veren MHP'lileri yöneten Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden aldı. Gerekçesi henüz resmi olarak açıklanmasa da Usta'nın önergeyi desteklemesinden dolayı görevden alındığı düşünülüyor.

Usta'nın yerine ise ikinci oylamada MHP grubunu diğer Grup Başkanvekili Erkan Akçay yönetti. Akçay, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için iktidar ile uzlaşma aranması gerektiğini söyledi.

Bu açıklamanın ardından yapılan oylamada MHP çekimser kaldı. MHP'nin bu tavrı muhalefetin oyunu düşürdü ve AKP'nin oy çokluğu nedeniyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar için komisyon kurulması teklifi reddedildi.

Seçim beyannamesinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununu çözme vaadi verip Meclis'te bu konuda destek vermeyen MHP'ye ise diğer muhalefet partilerinin tepkisi gecikmedi.

ulusal.com.tr

# Emeklilikte yaşa takılanlar # eyt # eyt son durum