İkinci konvoy da geçti

Peşmergenin ardından, silah ve teçhizat konvoyu da Türkiye'den geçti. Erbil'den yola çıkan konvoy, Suruç'tan Ayn el Arab'a ulaştı. Açıklama Peşmerge Sözcüsü Osman Rişeyi'den geldi. Rişeyi, Türkiye ile anlaşma yaptıklarını, "ihtiyaca göre yardım gönderilmeye devam edileceğini" söyledi.

İkinci konvoy da geçti

İkinci Peşmerge konvoyu Türkiye'den Suriye'ye geçti. Şova dönüştürülen Peşmerge geçişinin tepkiyle karşılanması üzerine, konvoyun geçişi bu kez sessiz sedasız gerçekleşti.

Açıklama Peşmerge Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık sözcüsü Osman Rişeyi, konvoyun Ayn el Arab'a geçişini doğruladı. Yazılı açıklamada, Peşmergelerin ihtiyaçları doğrultusunda silah ve mühimmat da gönderildiği belirtildi.

Türkiye ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin, silah sevkiyatı konusunda anlaşma yaptığı da ortaya çıktı. Peşmerge Sözcüsü Rişeyi, Türkiye ile silah ve mühimmat gönderilmesi konusunda anlaşma yaptıklarını, Peşmerge'nin ihtiyacına göre yardım göndermeye devam edeceklerini belirtti.

Konvoyun geçişi öncesi, Hükümetten bir heyet Erbil'e gitti. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki heyet, Başbakan Neçirvan Barzani ve Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ile görüştü. Görüşmenin ardından ikinci Peşmerge konvoyu Türkiye'den geçti.

ulusalkanal.com.tr

# peşmerge # suruç # ışid # isis # kobani # daiş