İyi Parti'de atama krizi

Son olağan kongrede liste dışı bırakılan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, genel başkan başdanışmanı yapıldı. Yönetime muhalif olan Çıray'ın başdanışman yapılmasına İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, tepki gösterdi. Dervişoğlu,"Parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir" ifadelerini kullandı.

İyi Parti'de atama krizi

FETÖ, HDP, istifa derken İyi Parti bu kez de atama krizi ile sarsıldı. Akşener, kendisine bayrak açan ismi başdanışman yaptı. Bu karara parti içinden tepki gecikmedi.

Genel başkan yardımcısı olmasına rağmen son olağan kurultayda liste dışı kalan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, genel başkan siyasi başdanışmanı yapıldı.

Çıray, kongrede delegelere dağıtılan "tercih edilmeyecek kişiler" arasında yer almıştı. Bunun üzerine parti yönetimini eleştiren Çıray, İyi Parti içindeki merkez sağdan gelen isimlerin tasfiye edildiğini savunmuştu. Bu durumdan da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberinin olduğunu belirtmişti.

Yaşanan tartışmaların üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesinin ardından hafta sonu Akşener ile Çıray arasında sürpriz bir görüşme yapıldı. Görüşme sonrası Çıray'a başdanışmanlık görevi verildi. Yeni görevini değerlendiren Çıray, "Sayın genel başkanımızın takdiriyle oldu. Bu güvenin karşılığını yerine getireceğim" ifadelerini kullandı.

Parti yönetimine bayrak açan Aytun Çıray'ın başdanışman yapılmasına ise İyi Parti Grup BaşkanvekiliMüsavat Dervişoğlu tepki gösterdi: ''Parti politikalarını bu denli istiskal ve parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir. Önünü açmak lazım.''

# fetö # hdp # İyi Parti # parti # istifa # kongre # Sağ # atama # Müsavat Dervişoğlu # delege # aytun çıray # grup başkanvekili