Açılım heyeti Erbil yolcusu!

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, açılım sürecinde bir aşama olarak tasarlanan Kürt Ulusal Konferansı'nın yapılması için Barzani'ye mektup gönderdi. PKK ve Barzani arasındaki sorunların da ele alındığı mektubu, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder götürüyor.

İmralı Adası'nda PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la görüşen açılım heyeti, Erbil yolcusu. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkenti'ne gidecek olan açılım heyeti süreçle ilgili kritik bilgileri Barzani ile paylaşacak, Öcalan'ın mesajlarını iletecek.

Öcalan'ın yazdığı mektubu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder aracılığıyla görütecek.

İkili yaklaşık 1 hafta boyunca Bölgelsel Kürt Yönetimi ve PKK ile temaslarda bulunacak. En önemli konulardan birisi defalarca ertelenen Kürt Ulusal Konferansı. Öcalan, mektubunda konferansın bir an önce toplanması için Barzani'ye çağrıda bulundu.

Öcalan ayrıca PKK ile KDP arasında yaşanan sorunların giderilmesi için Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'den destek istedi. Yine Kürt grupları arasındaki sorunlar ve Suriye'nin Kuzeyi'ndeki durum Öcalan'ın mektubunda yer aldı.

Edinilen bilgiye göre, Zana ve Önder, Öcalan'ın mektubunu sunduktan sonra Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani ile kapsamlı bir görüşme yapacak.

Görüşmede açılım sürecinin en önemli halkalarından olan Kürt Ulusal Konferansı konusundaki delege anlaşmazlığı ele alınacak. Aynı zamanda PKK'nın Suriye kolku olan PYD ile Kürt Yönetimi arasındaki problemler görüşülecek.

Açılım heyeti, Öcalan'ın isteğiyle Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile de görüşecek. İkili PYD'ye yardım edilmesi konusunda Talabani'den destek isteyecek. Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD faaliyetleri bu görüşmeler kapsamında ele alınacak.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # barzani # abdullah öcalan # erbil # İmralı # kürt ulusal konferansı