Asker içindeki cemaatçiler devreye girecek

Fethullah Gülen suç örgütü’ soruşturmasında tanık olarak ifade veren Latif Erdoğan, cemaatin bundan sonraki hamlesini açıkladı. Erdoğan, asker içindeki yapılanmanın harekete geçebileceğini söyledi.

Asker içindeki cemaatçiler devreye girecek

Fethullah Gülen suç örgütü’ soruşturmasında tanık olarak ifade veren Latif Erdoğan, cemaatin bundan sonraki hamlesini açıkladı. Erdoğan, asker içindeki yapılanmanın harekete geçebileceğini söyledi. Gülen’in kişiliği ile ilgili bir ayrıntıyı dile getiren Erdoğan, Gülen’in kendisini mesih ilan edenleri desteklediğini anlattı

40 YILDIR ÇALIŞMA YAPIYORLAR

İFADE kapsamında Latif Erdoğan’a, Fethullah Gülen cemaatinin bundan sonraki hamlesiyle ilgili de yöneltilen soru dikkat çekici: “Üst akıl sıfatı ile isimlendirilen birlikteliğin kontrolü altında olduğu değerlendirilen ve Paralel Yapı olarak adlandırılan oluşumun koordinasyonu ile devletin kolluk kuvvetleri ve yargı mekanizması kullanılarak hükümeti devirme, Anayasal düzeni bozma girişimleri gözönüne alındığında, Fethullah Gülen isimli şahıs yukarıda belirtilen girişimlerin planlanmasında bilerek ve isteyerek yer almış mıdır? Seçilmiş Hükümete yönelik bir sonraki hamlesi olabilir mi?”

Bu sorunun yanıtını da Latif Erdoğan şu sözlerle anlatıyor:

“Fethullah Gülen’in yapmış olduğu açıklamalardan konuyu sahiplendiği belli olmuştur. Zaten onun bilgisi dışında bu gelişmelerin olması mümkün değil.

Bir sonraki süreçte şuana kadar Fethullah Gülen tarafından devreye henüz sokulmayan güç Askeriye içerisindeki yapılanmadır. Bu yapılanma küçümsenecek bir yapılanma değildir. 40 yıldır asker içinde çok ciddi çalışmalar yapıldığını biliyorum. O dönem öğrenci evlerinden yetişerek Askeri kurumlara subay-astsubay-uzmançavuş-sivil memur statüsünde yerleştirilen şahıslar şu an kurum içerisinde belirli bir mertebeye ulaşmışlardır. Benim asekeri unsurlar içinde ismen bildiğim bir kişi yoktur. Bilmem de mümkün değildir. Çünkü yapı içerisinde bu tür kurumlarda görevlendirilen şahısların isimleri çok gizli tutulur ve bu şahısları sadece kurumun sorumlusu bilir.”

‘MESİH İLAN EDENLERİ DESTEKLEDİ’

Fethullah Gülen’in nasıl bir kişiliğe sahip olduğu yönündeki soruya ilginç bir yanıt veren Latif Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Adaptasyonu çok güçlü, ikna kabiliyeti samimiyet bakımından etkin, şahsa göre tavrını koyarak onunlya konuşan, insanları iyi analiz eden, ikili görüşmeler öncesinde ön bilgi toplayarak hazırlık yapan, bu bilgileri cemaat içinden şahıslarla toplayan bir şahıstır. Mustafa Özcan, Kudret Ünal ve Mehmet Demircan bilgi toplama hususunda kendisine bilgi aktarır.

İtaat ve başarı Fethullah Gülen’in şahıslara güven duymasında en çok önem teşkil eden iki etmendir. Talimatları ne kadar zamanda tamamladığı önemlidir.

‘SİYONİST GÜÇLER KULLANIYOR’

Mehmet Tabanca, Hüseyin Gemici isimli şahışlar 1970 yıllarda hocanın mesih olduğunu yaymışlar ve bu konu ile ilgili kitaplar yayınlamışlardır ancak şuan aktif değildirler.

Kendisi bu tür benzetme ve hitapları hiç bir zaman yalanlamadığı gibi bu tarz yaklaşımları ya da yazılan yazıları destekleyerek yayınlanmasını istemiştir. Hatta Hüseyin Gemici’ye bu konu hakkında ‘ya inanmazlarsa’ şeklinde bir söylemde bulunmuştur.

Fethullah Gülen kendisi ve yapı ile ilgili olumlu yorumlanan bir rüyanın her ortamda söylenmesini isterken aleyhte bir rüya durumunda ise kendisi bizzat buna yalan bir rüya olduğunu dile getiriyor, bu da cemaat tabanında kendine yönelik etkin bir sistem oluşturuyordu.

Geçmişteki misyonu ile şuandaki misyonu arasında belirgin bir şekilde farklılık vardır. Vatikanı idare ettiği gibi İslam alemini de hegomanyası altına almaya çalışan siyonist gücün, bu amacı için Fethullah Gülen ve yapılanmayı kullanarak hareket ettiği apaçık ortadadır.”

‘TSK’DA BİR SUBAYDAN BİR İMAM SORUMLU’

Cemaatin TSK içindeki yapılanmasıyla ilgi Aydınlık’a bilgi veren üst düzey bir Emniyet görevlisi, F tipi örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri içinde hala varlığını sürdürdüğünü ifade ederek şunları söyledi: “Cemaatin TSK içindeki adamları hala görevde. Devlet orada bir faaliyete geçmedi. Cemaatin TSK içindeki örgütlenmesi, Emniyet’teki gibi değil. Emniyet teşkilatında, bütün teşkilattan bir imam sorumluydu. Ancak TSK’da bir subaydan bir imam sorumlu. O yüzden TSK’daki yapılanmaları daha karmaşık ve daha gizli.”

AYDINLIK GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Aydınlık gazetesi 8 Temmuz 2014 tarihli manşet haberinde, “2 Bin Cemaatçi Özel’in Masasında” başlığıyla TSK içindeki yapılanmayla ilgili önemli bilgileri kamuoyuna duyurmuştu.

Haberde şu bilgiler yer almıştı:

“Harp Okulu, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama okullarına alınan 300’e yakın öğretmen, öğretim elemanı ve yardımcı personelin Gülen Cemaat ile ilişkili olduğu anlaşıldı.

2013 şurasında ataması yapılan 14 general ve amiralin de Gülen Cemaati ile yakın ilişkide olduğu en önemli iddialar arasında bulunuyor. Aydınlık’a ulaşan bilgilere göre MİT, F tipi örgütlenme ile ilişkisi olduğunu saptadığı ve ağırlığını astsubayların oluşturduğu yaklaşık 2 bin ismi Genelkurmay Başkanlığı’na bildirdi. 2 bin ismin içinde astsubayların yanı sıra subay ve general/amiral rütbesinde komutanlar da bulunuyor.”

15 YIL DİNLETTİ

Fethullah Gülen’in Amerika’ya gitmeden önce Latif Erdoğan’a, “seni 15 ylıdır dinletiyorum” diyerek itirafta bulunduğu da ifade kapsamında ortaya çıktı. İfadesinde kendisine yöneltilen “Hanefi Avcı, Orhan Özdemir, Celal Uzunkaya’yı tanıyor musunuz?” sorusunu yanıtlrken dinlenmesi olayını da Erdoğan şöyle anlattı:

“Yukarıda isimi geçen şahısları tanımıyorum ancak Hanefi Avcı’yı da basından gördüğüm kadar biliyorum. Hanefi Avcı’nın mahkeme safahatında ‘cemaat kendi ağabeylerini de dinletiyordu’ şeklinde sorması üzerine cevaben ‘örneği Latif Erdoğan’dır’ şeklinde beyanda bulunduğundan dolayı kendisi hakkında bilgi sahibi oldum. Bu bağlamda cemaatin istihbarat birimlerini kontrol ettiğini ve istemedikleri şahısları dinledikleri ortaya çıkmıştır. Hatta Fethullah Gülen ile yaptığım bir görüşme esnasında bana ‘seni de 15 yıldır dinletiyorum hakkını helal et’ şeklinde söylemesi üzerine dinlendiğimi öğrendim. Bu konuşma Amerika’ya gitmeden önce olmuştur.”

YARIN: Savcıdaki 45 kişilik şüpheli listesi

Can Özçelik

# aydınlık # can özçelik # latif erdoğan