Temeli kayan bina kontrollü yıkıldı

Ankara'da bir binanın temelinin kayması nedeniyle yaşanan korku dolu gecenin ardından kontrollü yıkım kararı geldi. Çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Açelya Apartmanı, kontrollü şekilde yıkıldı. Yıkım esnasında çevredeki 21 bina da tehlikeye karşı tahliye edildi.

Temeli kayan bina kontrollü yıkıldı

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Tansev Kara

Ankara’da inşaat çalışması esnasında Açelya Apartmanı’nın temelinde kayma meydana geldi. Çökme tehlikesine karşı 21 bina tahliye edildi

Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bir arsada 9 Nisan’da inşaat çalışması başlatıldı. Çalışma sırasında temel kazısının bitişiğinde bulunan Altay Sokak'taki 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oldu.

Binanın temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana geldi. Bina sahipleri gelen çatırtı sesi ile panik yaşadı. Binanın istinat duvarı yıkıldı.

İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı geniş güvenlik önlemi aldı. Açelya Apartmanı ve çevresindeki 21 bina 9 Nisanı 10 Nisan'a bağlayan gece saatlerinde tahliye edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin gece saatlerinde olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Tahliyenin ertesi günü de Soylu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, olay yerini ziyaret etti. Çökme tehlikesi olan ve vinçlerle desteklenen Açelya Apartmanı kontrolü olarak yıkıldı.

Mektep Mahallesi’ndeki inşaatın müteahhidi ve kepçe operatörünün de gözaltına alındığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili, ''O usul yürüyor, kimin eksiği var kimin hatası varsa elbette ki bu konudaki adımlar atılacaktır. Önce şu karşı karşıya kaldığımız riskli durumu bir değerlendirdik. Diğer mesele hukuk olarak da yürüyor.'' dedi.

Konaklayacak yeri bulunmayan mahalle sakinleri, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerine yönlendirildi.

# ankara # yıkım # süleyman soylu # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # ankara valiliği # Ankara Büyükşehir Belediyesi # vasip şahin # Açelya Apartmanı # çökme # Ankara bina # Ankara temeli kayan bina # temeli kayan bina # çökme tehlikesi # Ankara Valisi Vasip Şahin # ankara çankaya # Mektep Sokak # Ankara Mektep Sokak # bina yıkıldı