Bombalı tuzaklar imha edildi

Terör operasyonlarında, bombalı tuzaklar imha edildi. Uyuyan bombalar hem asker hem sivil için büyük tehlikeydi. 2015 yılından beri mayın imha timleri tarafından toplam 81 bin 485 mayın tespit edildi. Ayrıca terör operasyonları da devam ediyor. Tunceli ve Bitlis’te 3 terörist öldürüldü.

Bombalı tuzaklar imha edildi

2015 yılı terörle mücadelede kırılma noktası oldu. Hem yurt içi hem yurt dışında PKK’ya karşı top yekûn mücadele başlatıldı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin yanı sıra tuzaklanmış bombalar da büyük risk oluşturuyordu. Yüzlercesi yıllar öncesinden döşenmişti. "Uyuyan bombalar" büyük tehlikeydi.

Bombalı tuzaklara karşı özel timler oluşturuldu. Milli Savunma Bakanlığı, 2015 yılından bu yana yok edilen tuzakların sayısını açıkladı. Özel Mayın Arama Temizle Timleri (ÖMAT) tarafından tam 81 bin 485 bomba yok edildi.

Mayınlı araziler şiş ve dedektörle arandı. İkinci aşama olarak Mekanik Mayın Temizleme Aracı ile araziler tarandı. Son bir haftada ise 21 adet antipersonel mayının daha yok edildiği belirtildi.

Yurdun birçok noktasında da terör operasyonları devam ediyor. O noktalardan biri Bitlis oldu.

Bitlis kırsalına yapılan operasyonda 2 PKK’lı öldürüldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Harekât Merkezi'nizden operasyonu an be an takip etti. Gelişmeleri yerinde izledi.

Tunceli’de yapılan operasyonda ise turuncu listedeki terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü TKP/ML adına faaliyet yürüten "Şerzan" kod adlı Hasan Ataş’ın başına 1 milyon lira ödül konmuştu.

Sınır ötesinde de PKK'lıların izi sürüldü. Irak'ın Kzeyinde Hakurk belgesinde en az 20-25 PKK'lının barınabileceği büyüklükte bir mağara kullanılamaz hale getirildi.

ulusal.com.tr

# bitlis # terör operasyonu # asker # tunceli # bomba # tuzak