Avcılar'da tarihi proje: BATHONEA Arkeopark hayata geçiriliyor

Türkiye'nin en büyük arkeopark projesi İstanbul Avcılar'da hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Toplam 400 hektarı kapsayan projenin adı BATHONEA Arkeopark. Projenin tanıtımını yapan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli "Doğayı ve tarihi bozmadan İstanbullulara nefes aldıracak bir çalışma başlattıklarını" söyledi.

Doğa ve tarih asla bozulmayacak.

Dahası bu proje hem 100 bin kişiye iş imkânı sağlayacak, hem İstanbul'un turizm gelirini iki katına çıkaracak.

Çevreyi ve doğayı korumak için örnek çalışmalara imza atan İstanbul Avcılar Belediyesi tarihi bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Toplam 400 hektarlık alanıyla Türkiye'nin en büyüğü olacak projenin adı BATHONEA Arkeopark.

İstanbul'a ve Türkiye'ye önemli kazançlar sağlayacak projenin tanıtımını Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptı.

‘’Bütün yollar Avcılar’dan Geçer’’ sempozyumunda konuşan Benli, projede doğa ve tarihin korunmasına özen gösterdiklerini vurguladı.

400 hektarı kapsayan Arkeopark projesi 14 ana bölümden oluşacak. İçinde ören yeri, arkeoloji müzesi ,araştırma merkezi, çocuk kazı parkı, botanik park, kuş gözlem merkezi, dinlenme alanı piknik alanı, yürüyüş alanı ( koşu parkuru ve bisiklet pisti ) spor faaliyetleri alanı, binicilik alanı, festival ve konser alanı, organizasyon alanı ve ulaşım transfer merkezlerinden oluşacak.

ulusal.com.tr

# istanbul # türkiye # avcılar # handan toprak benli