Mevlüt Çavuşoğlu Washington Post'a yazdı: Trump'ın fırsatı var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington Post gazetesine makale yazdı. "Trump'ın başarısız Ortadoğu politikasını değiştirme fırsatı var." diyen Çavuşoğlu, "YPG'ye yapılan silah yardımlarını durdurarak teröre darbe vurabilir." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington Post için "ABD, Suriye’deki teröristleri silahlandırmayı durdurmalı" başlıklı bir makale kaleme aldı.

Çavuşoğlu, makalede, "Başkan Trump'ın başarısız Ortadoğu politikasını değiştirme fırsatı var. PKK'nın Suriye kolu olan YPG’ye yapılan silah yardımlarını durdurarak terör örgütüne darbe vurabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, ABD istihbarat örgütlerinin YPG'yi terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak tanıdığına işaret etti. Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevi'nin de YPG'nin çocukları savaşmak için silahlandırdığı yönünde raporlar yayınladığını aktardı.

Türkiye'nin, YPG'yi silahlandırmaması yönünde ABD'ye yaptığı çağrının haklı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Şimdi bir taraf seçme zamanı." değerlendirmesini yaptı.

Çavuşoğlu, "Ben Kürtlerin müttefikiyim." ifadesini kullandığı makalesinde "Kürtlerin karşısında değil, terör örgütlerinin karşısında olduğunu" kaydetti.

ulusal.com.tr

# Mevlüt Çavuşoğlu # washington post