Der Spiegel, cemaat'in İstanbul adayını açıkladı

Der Spiegel’in internet sitesinde yer alan bir yazı, Erdoğan ve Gülen’in seçimde birbirlerine karşı oynayacağı kartlara dikkat çekti. Fethullah Gülen cemaatinin İstanbul’da Erdoğan’a karşı Mustafa Sarıgül’ü destekleyeceği öngörüsünde bulunan dergi, Erdoğan’ın Almanya ziyaretiyle ilgili de ilginç iddialarda bulundu.

Der Spiegel, cemaat'in İstanbul adayını açıkladı

Almanya’nın en çok okunan dergilerinden Der Spiegel’in dış politika yazarlarından Hasnain Kazim, “Berlin Ziyareti: Erdoğan Almanya’da seçim kampanyası yapıyor” başlıklı yazısında, Erdoğan ve Gülen arasında sertleşen kavgayı masaya yatırdı. “Erdoğan ve onun eski ‘yol göstericisi’ din adamı Fethullah Gülen açık bir iktidar savaşı yürütüyorlar” diyen Kazim, seçime doğru tarafların stratejik hamlelerine işaret etti. Kazim, “Gezi Direnişi ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında belirsiz bir geleceği var” dediği Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı seçimi için tek bir oya bile muhtaç olduğunu yazdı.

Cemaat, Sarıgül’ü destekleyecek’

Yazının Cemaat’e ilişkin tespitlerinde ise Fethullah Gülen’in yerel seçimlerde Erdoğan’a karşı Mustafa Sarıgül’ü destekleyeceği öngörüsü yer aldı. Cemaat’in iktidar savaşında oynayacağı Sarıgül kartı için şu cümle kullanıldı:

“Gülen’in güçlü iletişim ağı şimdiye kadar AKP için güvenilir bir banka idi. Fakat Gülen şimdi, sembolik olarak önemli İstanbul’da muhalif CHP’nin adayını destekleyebileceğini ‘ince bir biçimde’ima ediyor.”

Aydınlık

# AKP # cemaat # chp # istanbul # DER Spiegel # sarıgül