Şi Cinping, Moon Jae-in ile telefonda görüştü

Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile telefonda görüştü. İki ülke arasında salgına karşı mekanizma kurulmasına karar verildi. Şi, Güney Kore'yle ilaç ve aşı gibi alanlarda iş birliğini artırmaya devam edeceklerini belirtti.

Şi Cinping, Moon Jae-in ile telefonda görüştü

Koronavirüs salgınını ülkesinde kontrol altına alan Çin, diplomasi trafiği ile dünyaya da destek oluyor.

Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile görüştü. Telefon görüşmesinde, iki ülke arasında ortak önleme ve kontrol iş birliği mekanizmasının kurulmasına karar verildi.

Çin ve Güney Kore'nin öncelikle önemli ve acil personel değişimleri için "hızlı kanal açtığını" dile getiren Şi, iki tarafın zengin deneyimler kazandığını ve küresel salgını önlemek için işbirliği örneği oluşturduğunu ifade etti.

Çinli lider, Güney Kore'yle ilaç ve aşı gibi alanlarda işbirliğini artırmaya ve Dünya Sağlık Örgütüne destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon da Çin'de salgınla mücadelede elde edilen kazançları takdirle değerlendirdiğini söyledi.

Moon, Güney Kore ve Çin'in salgınla mücadele konusundaki benzer fikirleri ve tedbirleri uyguladığını vurguladı.

Öte yandan Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa ile da telefonda konuştu. Şi, Çin'in Sri Lanka'ya yardım vermek için elinden geleni yapacağını bildirdi.

ulusal.com.tr

# çin # Güney Kore # Şi Cinping