Türk Traktör'de işçi kıyımı

Türk Traktör Fabrikasında eylem bitti ancak işten atmalar sürüyor. İşverenle varılan uzlaşmanın hemen ardından eyleme önderlik eden 5 kişi işten çıkarılmış çoğu işçiye de ücretli izin verilmişti. Şimdi de ücretsiz izne çıkartılanların iş akdi tazminatsız fesedildi. İşçilere işten atıldıkları telefona gönderilen mesajla duyuruldu.

Türk Traktör'de işçi kıyımı

Türk Traktör Fabrikasında işçi kıyımı sürüyor.

Türk Traktör yönetimi eylemi bitirmeleri kaydıyla işçilerin taleplerini hayata geçireceğinin sözünü vermiş ve böylece bir uzlaşıya varılmıştı. Eylemlerin sona ermesinin hemen ardındansa birbiri ardına işten uzaklaştırmalar yaşanmıştı. Eyleme önderlik eden 5 kişi işten çıkartılmış çoğu işçiye de ücretli izin verilmişti.

İşveren bu kez de ücretli izine çıkardığı işçileri işten atmaya başladı. İşçiler iş akitlerinin tazminatsız fes edildiğini cep telefonlarına gönderilen mesajla öğrendi.

İlk işten atılanlardan İşçi temsilcisi Emre Cevizlioğlu, söz konusu tasfiye ile olası bir yeni eylemin böyle önüne geçilmeye çalışıldığını ifade etti. Cevizlioğlu işten atılanların sayısının şimdilik 20 kişi olduğunu bildirdi.

Öte yandan Türk Traktör yönetimi eylemler başladıktan bir süre sonra internet sitesine iş ilanı vermeye başlamıştı.

HABER: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

# işçiler # işçi kıyımı # türk traktör