Bakan Berat Albayrak'tan infografikle konkordato hakkında son bilgiler

Twitter hesabından konkordato ile ilgili son bilgileri paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Konkordatolardan çıkışların hızlanması, konkordato ilanlarında yüzde 50 üzerinde düşüş ve bir önceki aya göre 43,5 milyar TL’lik kredi büyümesi ile Şubat ayını reel sektör açısından güçlü bir performans ile geride bıraktık" ifadelerini kullandı. Albayrak'ın konuyla ilgili paylaştığı infografiğe göre, 2018 yılının son çeyreğinde 7 banka konkordatolu firmaların kredi borçlarının yapılandırılması konusunda çalışma başlattı

Bakan Berat Albayrak'tan infografikle konkordato hakkında son bilgiler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından reek sektörde dengelenmeye dair infografik paylaşarak konu hakkında bilgi verdi.

İnfografiğe göre, 2018 yılının son çeyreğinde 7 banka konkordatolu firmaların kredi borçlarının yapılandırılması konusunda çalışma başlattı.

Bilgilere göre, 48 firma feragat ile konkordatodan çıktı. Red, feragat ve yapılandırmaların tamamının etkisi ile toplamda 318 firma konkordatodan çıktı. Ocak ve şubat aylarında yeni konkordato müracaatlarında yüzde 50'den fazla düşüş yaşandı.

Öte yandan konkordato ile ilgili verilen son bilgilere göre, 5.4 milyar liralık kredi konkordatodan çıktı. Çok yakın sürede yaklaşık 4.5 milyar liralık kredinin yapılandırılarak konkordatodan çıkmasının sağlanacağı ifade edildi. Şubat ayında ocak ayına göre 43.5 milyar liralık bir kredi büyümesinin gerçekleştiği ifade edildi.

BAKAN ALBAYRAK'TAN AÇIKLAMA

İnfografiği paylaşan Bakan Albayrak, "Konkordatolardan çıkışların hızlanması, konkordato ilanlarında yüzde 50 üzerinde düşüş ve bir önceki aya göre 43,5 milyar TL’lik kredi büyümesi ile Şubat ayını reel sektör açısından güçlü bir performans ile geride bıraktık." diye yazdı.

ulusal.com.tr

# berat albayrak # konkordato