Galatasaray-Fenerbahçe maçında şok iddia! ''Patolonunu indirdi...''

Galatasaray-Fenerbahçe maçında şok iddia! ''Patolonunu indirdi...''

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Beko Basketbol play-off serisinde gerilim doruğa çıktı. Tribün olayları nedeniyle karşılıklı atışmalar dün de sürdü. Milli Takım Sorumlusu Ataman, milli görevi bırakabileceğini ima ederken, F.Bahçe Genel Sekreteri Uslu’nun küfür ettiğini söyledi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında süren 7 maçlık serinin geride kalan 5 karşılaşmasında yaşanan olaylar doruğa çıktı. Ezeli rakipler arasında zaman zaman tribünlerde meydana gelen istenmeyen davranışları bahane eden yöneticiler, yaptıkları karşılıklı açıklamalarla işi iyice çığrından çıkardı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda salı günü oynanan 4. karşılaşmanın ardından F.Bahçe’nin yaptığı sert açıklamalar mahkemeye taşındı. Ancak taraflar arasındaki gerginliğin bitmesi beklenirken önceki akşam Ülker Arena’da oynanan 5. maçta doruğa çıktı. Konuk ekibe ayrılan yerler konusunda çıkan kargaşa ile Ergin Ataman’ın polis şapkasıyla salondan ayrılması dikkat çekerken, G.Saray L. H. Başantrenörü Ergin Ataman, F.Bahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu için şok iddialarda bulundu.

Rakip oyuncuları kutladı

F.Bahçe’ye 76-63 yenildikleri maçta rakiplerini kutlayan Ataman, “İyi bir oyunla bizi yenen rakip oyuncuları kutluyorum” dedi. Hakeme küfür ettiği iddialarını yalanlayan Ataman şöyle konuştu: “Küfretmek tarzım değil. Hiç bir maçta hiçbir hakeme küfür etmedim. Tam tersi maç sonrası Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu bana küfür etti. Sahada basketbol oynamaya elverişli bir ortam olmadığını herkes gördü. Maçın 1. dakikasından 40. dakikasına kadar ne anamız, ne avradımız ne de çoluk çocuğumuz kaldı. Tabii ki holigan ve fanatik taraftarların bunu yapmalarına engel olamıyorsunuz. Ancak beni en çok üzen, geçmişte birlikte çalıştığım, Fenerbahçe yöneticisi Uslu’nun pantolununu indirip, küfretmesi oldu.”

Ülkeyi Aziz Bey yönetmiyor

Ergin Ataman, Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e de seslenerek, “Geçmişte Ülker’de 3 yıl gururla çalıştım ve 2 Türkiye Kupası, 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandım. Ülker’in başında çok saygı duyduğum, Murat Ülker var. Sevgili büyüğüme sesleniyorum. Böyle bir ortamda basketbol oynanmasına nasıl müsaade ediyorsunuz” dedi. Milli takımla ilgili konuşan Ataman şunları söyledi: “Türk’üm ve Türk Milli Takımı’nı ülkeme hizmet etmek için kabul ettim. Türkiye, bir hukuk devleti. Türkiye Cumhuriyeti’ni Aziz Yıldırım yönetmiyor. Fikirlerine saygılıyım ama söylemlerine saygı duymuyorum. Onun için de hukuki işlemleri başlattık. Böyle gederse milli takımı bırakabilirim.”

Uslu’dan Ataman’a yalanlama geldi

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Mahmut Uslu, sarı-kırmızılıların başantrenörü Ergin Ataman’a küfür ettiği iddiasını yalanladı. Uslu, kulüp sitesinde yaptığı açıklamada, “Ergin Ataman’ın, şahsım hakkında ortaya attığı iddiaların, gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Yaşanmayan olayları yaşanmış zanneden Ataman’ın bu çirkin iftiralarının, kendi ruh halinin dışa yansımasıdır. Bu tarz gerçek dışı söylemlerin pazartesi günü oynanacak 6. maç öncesinde, algı yaratma amaçlı olduğu herkesin malumudur. Bu çirkin iftira nedeniyle bu kişi hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatacağımın ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağımın bilinmesini istiyorum” ifadesini kullandı.

“Federasyon haysiyetli olsun”

Galatasaraylı yöneticiler Sedat Doğan, Mehmet Cibara ve Mehmet Karlı, Fenerbahçe Ülker maçında yaşananlarla ilgili TT Arena’da görüntüler eşliğinde basın toplantısı düzenledi. Maruz kaldıkları uygulamaların Türk sporu adına utanç vesilesi olduğunu kaydeden sarı-kırmızılı idareciler özetle şöyle konuştu: Milli Takım Başantrenörü, sahayı polis şapkasıyla terketmiştir. Hakemler hata yapabilir; ama antrenörümüze küfür etme hakkını kendilerinde bulamazlar. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel görevini yapmıyor. Herkes hukuka uygun davranmak zorunda. Bize ceza verenlerin rakibe de ceza vermesi gerekir.

Boyun eğmeyin

TBF yetkililerinden ve yöneticilerden tek bir şey istiyoruz; haysiyetli olun. Bir kulübün yöneticisi size dönüp de parmağınızı sallıyorsa, boyun eğmeyin. Biz yöneticiler ve taraftarlar olarak oyuncularımızın ve teknik ekibimizin arkasındayız. Son topa kadar mücadele edeceğiz. Mücadelemizde gerekirse federasyonu da yeneceğiz. Bize verilen saha kapatma cezasına itirazda bulunduk. Eğer dünkü maçtan sonra karşı tarafın da sahası kapatılmıyorsa, cezamızın hukuksuz olduğu kanısına varacağız. Türk sporuna şiddeti sokan bazı kişiler devlet tarafından elimine edilmeli. Yeniçağ