Mersin'deki sağanakta 191 ihbara müdahale edildi

Kentte dün akşamdan itibaren etkili olan sağanak nedeniyle kriz masasına gelen ihbarları değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, 636 personel ve 169 araçla sahada çalışma gerçekleştirdi

Mersin'deki sağanakta 191 ihbara müdahale edildi

Mersin'de dün akşam başlayan ve bugün etkisini artırarak devam eden sağanak dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi kriz masasına gelen 191 ihbara müdahale edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, selin ardından alınan önlemlerle olumsuzlukların en aza indirildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın koordinesindeki belediyeye bağlı tüm ekiplerin gece boyu tam mesai yaptığı ve olumsuzluk yaşanan bölgelere anında müdahale edildiği aktarılan açıklamada, önceki afette yaşanan acıların tekrarlanmaması amacıyla kriz masasının gece boyunca görev başında olduğu, ekiplerin yönlendirilerek olası tehlikelerin önüne geçilmesinde aktif rol üstlenildiği ifade edildi.

Açıklamada, Kocamaz'ın Erdemli'nin Akdeniz Mahallesi Sazlık mevki, Alata ile Koyuncu mahallelerinde durum tespiti yaptığı ve çalışmaları incelediğini belirtildi. Yağışın ilk dakikalarından itibaren Mersin Büyükşehir Belediyesinin 636 personel ve 169 araçla sahada çalışma gerçekleştirdiği, kriz masasına ulaşan 191 ihbara müdahale edildiği kaydedildi.

Selde zarar gören alanlarla ilgili iyileştirme ve düzenleme çalışmalarının sürdüğü, 84 motopompla su baskınlarına müdahalede bulunulduğu bildirildi.

# Mersin # sağanak # yağmur # sel # mersin büyükşehir belediyesi # Burhanettin Kocamaz