İsveç'in başkenti Stockholm'de kamyonlu saldırı: Ölü ve yaralılar var

İsveç'in başkenti Stockholm'de alışveriş merkezlerinin bulunduğu trafiğe kapalı bir caddede kamyonlu saldırı düzenlendi. Olayda en az 3 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. 1 kişinin yakalandığını açıklayan İsveç Başbakanı "Deliller olayın terör saldırısı olduğunu gösteriyor" dedi. İsveç polisi, Stockholm'deki kamyonlu saldırıyla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İsveç kamyonlu saldırıyla sarsıldı.

Olay başkent Stockholm'de alışveriş merkezlerinin bulunduğu araç trafiğine kapalı turistik caddede yaşandı.

Görgü tanıkları zanlının kamyonu doğrudan insanların üzerine sürdüğünü caddede bulunan yüzlerce kişinin panik halinde kaçmaya çalıştığını söyledi. İnsanları ezen kamyon bir mağazanın girişine çarptıktan sonra durdu.

Saldırı sonrası Stockholm polisi bölgeyi güvenlik çemberine aldı. İsveç basını bölgede silah sesleri duyulduğunu bilgisini geçti.

Polis anonslarında, terör alarmı verildi. Vatandaşlara 'şehir merkezinden uzak durun' çağrısı yapıldı, metrolar kapatıldı.

Saldırıda kullanılan kamyonun bir bira şirketine ait olduğu, teslimat sırasında çalındığı açıklandı.

İlk resmi açıklama İsveç Başbakanı Stefan Lövfen'den geldi. "Bütün göstergeler olayın terör saldırısı olduğunu gösteriyor" diyen Lövfen, olayla ilgili 1 kişinin yakalandığını söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da da aynı yöntemle bir saldırı düzenlenmiş, Belçika'nın Anvers kentinde ise benzer bir saldırı girişimi engellenmişti.

ulusalkanal.com.tr

İsveç polisi, Stockholm'deki kamyonlu saldırıyla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Polis yetkilileri, gözaltına alınan kişinin daha önce fotoğrafı basına dağıtılan kişi olup olmadığı konusunda açıklama yapmadı.

Başbakan basın açıklaması yapacak

Saldırıyla ilgili olarak İsveç Başbakanı Stefan Löfven, yerel saatle saat 21.30'da (TSİ 22.30) saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Binali Yıldırım'dan taziye mesajı

Başbakan Yıldırım, 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle İsveç Başbakanı Löfven'e taziye mesajı gönderdi

Başbakan Binali Yıldırım, Stockholm'de kamyonun büyük bir mağazaya dalması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle İsveç Başbakanı Stefan Löfven'e taziye mesajı gönderdi.

Yıldırım, meydana gelen terör saldırısı sebebiyle İsveçli mevkidaşına taziye mesajı ve başsağlığı dileklerini iletti.

# isveç # kamyon # Stockholm