FETÖ'cü hakim ve savcıların toplu hatıra fotoğrafı ortaya çıktı

Bir dönem Ergenekon, Balyoz gibi kurulan kumpaslarla yüzlerce yurtseveri tutsak eden FETÖ'cü hakim ve savcıların toplu hatıra fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğrafta yer alan kumpasçıların çoğu ya FETÖ soruşturmasında tutuklandı ya da kaçtı. Beşiktaş'taki Özel Görevli Mahkemelerde yuvalanan örgütü ilk olarak Vatan Partisi deşifre etmiş ve adına da "Beşiktaş Terör Örgütü" demişti.

Bu fotoğraf 14 Mayıs 2012'de çekildi. O tarihte Beşiktaş'taki Özel Görevli Mahkeme, İstanbul Adalet Sarayı'na taşınmıştı.

Milliyet Gazetesi'nin yayınladığı işte bu fotoğrafta o gün adliyedeki görevli hakim ve savcılar toplu halde hatıra pozu verdi.

Aralarında Fikret Seçen, Cihan Kansız, Mehmet Ekinci'nin de bulunduğu bu isimler, bir dönem Türkiye'nin gündemine oturan Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarına bakıyordu.

Aradan yıllar geçti, kumpas davaları çöktü ve bu karadeki hakim ve savcıların neredeyse tamamının Fethullahçı Terör Örgütü üye ve yöneticisi olduğu saptandı. Şimdi bir kısmı tutuklu bir kısmı da yabancı devletlere sığındı.

O dönem, lideri ve bir çok yöneticisi tutuklu olmasına rağmen Vatan Partisi, Beşiktaş Adliyesi'ndeki yasa dışı Fethullahçı yapılanmayı tespit etmiş adını da kamuoyuna Beşiktaş Terör Örgütü olarak açıklamıştı.

Vatan Partisi, sahte deliller ve kurgularla yüzlerce yurtseveri tutuklayan bu isimlerin Beşiktaş Adliyesi'nde örgütlendiğini açıkca söylemişti.

Vatan Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, bu terör örgütünün Türk yargısının bir yapısı olmadığına dikkat çekmişti.

Özbey, Beşiktaş Adliyesi'nde yuvalanan örgütün, silahlı kanadını da Emniyet içine yerleştirilen polislerden olduğu ifşa etmişti.

15 Temmuz Fethullaçı Darbe kalkışmasının ardından başlatılan soruşturmada, emniyet başta olmak üzere birçok kamu kurumunda örgütlenen FETÖ'cüler tespit edilmiş ve birçoğu da tutuklanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # fetö # beşiktaş # hakim # ergenekon # savcı # Balyoz # adliye