İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: ''Terörizmle mücadele Tahran-Ankara iş birliğinin temeli olabilir''

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Türkiye'ye "terörle mücadelede iş birliğine hazırız" mesajı verdi. Tahran ve Ankara'nın terörle mücadelede ortak hareket edebileceğini vurgulayan Reisi, "Bölgesel iş birliğimiz uluslararası iş birliğine dönüşmeli" dedi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: ''Terörizmle mücadele Tahran-Ankara iş birliğinin temeli olabilir''

İran'dan Türkiye'ye terörle mücadelede iş birliği mesajı verdi. Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaptığı yazılı açıklamada, "Bölgesel iş birliğimiz uluslararası iş birliğine dönüşmeli" ifadelerini kullandı.

"TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Reisi, Türkiye ile İran arasında uzun vadeli iş birliği mutabakatının imzalanacağını belirtti.

- Uzun vadeli işbirliği mutabakatı imzalandığında Türkiye ile ilişkilerimiz çok yönlü işbirliğine dönüşecek. İki ülke arasındaki iş birliği bölgede barış ve istikrara hizmet edecek. Bölgesel iş birliğimiz uluslararası işbirliğine dönüşmeli. Terör ve organize suçlara karşı mücadelede Türkiye ile işbirliğine hazırız. Bu alanda ortaklığımızı artırmak istiyoruz.

İki ülke arasındaki olumlu ilişkilerin, bölgenin de çıkarına olduğunu vurgulayan Reisi, "Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkilerimiz komşuluk ilişkilerinin ötesinde derin ve tarihi anlamlara sahip" açıklaması yaptı.

Geçen günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi ziyaret etmişti. Çavuşoğlu, "ticaret, yatırımlar ve terörle mücadele dahil karşılıklı irademizi teyit ettik" açıklaması yapmıştı.

# ankara # türkiye # iran # terör # terörle mücadele # Mevlüt Çavuşoğlu # ibrahim reisi # iş birliği # tahran # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # Barış # mütabakat # Türkiye İran iş birliği